Géza
-12 °C
-4 °C
Sífutás
Percről Percre

Az MLSZ-hez fordul a Vasas

2001.05.07. 19:23
A Vasas továbbra sem hajlandó elfogadni az elveszített Magyar Kupa negyeddöntő eredményét. (2-0-ra nyert a Fáy utcában a Videoton.) Ismert: az angyalföldiek azért óvtak, mert szerintük Korsós Attila jogosulatlanul szerepelt a Videoton soraiban. Érdekesség, hogy Korsós alig negyedórát játszott, ám a Vasas vezetői változatlanul kitartanak igazuk mellett.
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöksége hétfőn elutasította a Vasas óvását, amelyet az angyalföldiek a Videotonnal vívott Magyar Kupa negyeddöntő végeredménye ellen nyújtottak be. A klub azonban mindezzel nem tekinti lezártnak a történteket, és az MLSZ vezetéséhez fordul jogorvoslatért.

Gyalog András, a klub elnöke úgy véli, hogy nekik van igazuk, ezért nem adhatják fel a harcot. Mégha ezt megelőzően az MLL fegyelmi-, majd fellebbviteli bizottsága, illetve elnöksége is megalapozatlannak találta a Vasas panaszát.

Mégsem megy a menedzser?

A tét igen nagy a Vasas számára, hiszen amennyiben ők játszanák az elődöntőt a másodosztályú BKV Előre ellenében, akkor alighanem könnyedén megszerezhetik a kupát, ami egyúttal nemzetközi kuparészvételt is biztosít számukra, plusz várhatóan jelentős anyagi bevételt.

A Vasastól ráadásképpen távozni kíván a menedzser, Mészáros Zoltán, aki a szezon elején azt sem tartotta lehetetlennek, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Nyilván neki is szebbé a bizonyítványt, ha megnyerik a kupát. Mészárossal kapcsolatosan a napokban merült fel az a hír is, hogy előfordulhat: mégis marad, ő maga is bizonytalan, családi körülményei is közbeszólhatnak a döntés meghozatalában.

Nehezíti a helyzetet: az MLSZ elnöksége legközelebb május 17-én ülésezik, a Videoton-BKV Előre Magyar Kupa elődöntőre azonban már kedden sor kerül. Mivel a fellebbviteli bizottság jogerős határozatot hozott az ügyben, így az elöljárók úgy tartják, hogy nincs akadálya a meccs megrendezésének. Mindez talán előre is mutat.