Konrád
8 °C
26 °C

Nem mozgolódnak az öt hónapja nem fizetett fradisták

2001.05.08. 12:31
Vasárnap súlyos vereséget szenvedett a Fradi futballcsapata az MTK ellen a Hungária körúton. Többen úgy vélték, hogy ebben a kudarcban közrejátszott az is, hogy november óta nem kaptak fizetést a játékosok. Azt is hallani, hogy ellenlépéseket fontolgatnak a futballisták.
Az MTK elleni mérkőzés után Csank János vezetőedző elmondta, hogy egyéni hibák játszottak közre abban, hogy végül 5-2-es vereséget szenvedtek, fegyelmezetlenek voltak a játékosai. Nem kaptak november óta fizetést, lehet, hogy ez is benne járt a fejekben? A csapat neve elhallgatását kérő egyik játékosa szerint erről nincs szó.

Azt ugyan nem tagadta, hogy az öltözőben beszédtéma, hogy nem kapnak fizetést, de hát szinte mindegyikükkel megesett már ez az állapot, nem is tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, mert biztosak abban, hogy egyszer úgyis kézhez kapják elmaradt járandóságukat.

"Mindenkit megvisel ez a huzavona"

Felvetésünkre, hogy miért ennyire biztosak ebben, csak annyit válaszolt, hogy így érzik, illetve mert ez a pozitív felfogás. "Konkrétumok nem hangzanak el mostanság, hogy mikor kerítenek sort a vezetők a fizetésre."

"Nyilván megvisel ez az eset valamennyiünket, de azért vagyunk profi játékosok, hogy túltegyük magunkat a bajokon, és a labdarúgással foglalkozzunk. Szerintem - és ezt nyugodtan mondhatom a csapat nevében" - nem játszott közre a fizetésképtelenség ebben a súlyos vereségben - összegzett az ismert játékos.

Két éve szokás volt, hogy ha a játékosok nem vehették fel egy-két hónapos csúszás után a pénzüket, akkor feljelentették a klubot az MLSZ-nél, amelyik ha megállapította a szerződésszegés tényét, a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft