Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München

2001.05.09. 20:39
A labdarúgó Bajnokok Ligájának szerdai elődöntőjében a Bayern München a Real Madridot fogadta, és győzte le kettő egyre. A első, madridi mérkőzésen az eddig magabiztosan szereplő spanyol csapat hazai pályán botlott a németekkel szemben. A visszavágón a bajorok szerezték meg a vezetést Elber góljával a nyolcadik percben, amelyre Figo válaszolt tíz perc múlva. Jeremies egy szabadrúgás kombináció után ismét a a hazaiakat jutatta előnyhöz. A második félidőben az eredmény már nem változott, így a Bayern München kettős győzelemmel jutott be a BL május 23-i fináléjába, ahola Valenciával játszanak a bajorok.

HIRDETÉS
Bajnokok Ligája főtámogatója
Győznie kell a Real Madridnak

Győzni érkezett a Real Madrid Bajorország fővárosába, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágójára. A spanyolok célkitűzése egyértelmű volt: mivel hazai pályán egy nullra kikaptak, ezért a döntőbe jutást Münchenben kell kivívnia a királyi gárdának. A házigazda csapat trénerének, Ottmar Hitzfeldnek, a sárga lapjai miatt eltiltott karmester Effenberg pótlása okozott gondot.

Parádés müncheni kezdés

A vendégek még az öltözőben érezték magukat, amikor a hazaiak majdnem megszerezték a vezetést. Mehmet Scholl cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lapos lövését Casillas bravúros vetődéssel hárította. Két perc múlva Elber kapott jó indítást, de a spanyol hálóőr ezúttal is hárított. A nyolcadik percben már nem volt kegyelem: egy szöglet után Kuffour fejese a felső lécen csattant, de kipattanót a szemfüles Elber közelről a hálóba fejelte (1-0)

Egyenlít a Real Madrid

Amilyen gyorsan szerezte meg a vezetést a bajor csapat, olyan gyorsan egyenlített a Real Madrid. A tizenhetedik percben Raul kapott jó indítást a tizenhatoson belül, jól gurított vissza, és a pontosan érkező Figo a sarokba helyezett (1-1).

Ismét előny a hazaiaknál

Túl sokat nem örülhettek a hispánok az egyenlítésnek. A harmincnegyedik percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a spanyol kaputól huszonkét méterre. A labdát Scholl gurította le a teljesen üresen hagyott Jeremiesnek, aki húsz méterről a kilőtte a bal alsó sarkot (2-1).

Szalihamidzics dönthetett volna

A második játékrészt a spanyolok kezdték aktívabban, előbb Makelelet szerelték a tizenhatos vonalánál, majd Raul lőtt alig mellé. A csapatkapitány Hierro kapott sárga lapot, amely azt jelentette, hogy a követező mérkőzésen nem léphet pályára a spanyol klasszis. Folyamatosan támadott a Real, és majdnem bánta. Az előrehúzódott védők közül Szalihamidzsics ugrott ki, tisztán vezethette Casillasra a labdát, de gyatra lövését a kapus hárította.

Döntőben a Bayern München

Del Bosque mester cserére szánta el magát, két csatárral erősítette meg csapatát. Bizalmat szavazott a sérüléséből frissen felépült Morientesnek valamint Savionak. A hazaiaknál kényszerű változtatásra került sor, a jól játszó Schollnak sérülés miatt kellett elhagynia a pályát, helyére Santa Cruz állt be.

Hiába támadott többet a Real Madrid, igazi helyzetei ismételten csak a Bayernnek voltak. Elber, majd hét perccel a vége előtt Santa Cruz került helyzetbe, de egyikük sem találta el a kaput. A spanyolok a nyolcvanötödik percben még kiegyenlíthettek volna, azonban Raul beadása után Morientes Kahn kezébe fejelt, így maradt a kettő egyes hazai siker.

Teljesült a Bayern München álma: bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Nagyszerűen játszottak már hetek óta, kétszer verték meg a Real Madridot és a Manchester Unitedet is. A május 23-i fináléban a Valencia lesz az ellenfele a bajor csapatnak.


Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 2-1 (2-1)
München, 60 ezer néző, v: Milton Nielsen (dán)
Bayern München: Kahn - Kuffour, P. Andersson, Linke - Sagnol, Jeremies (Sforza 75), Hargreaves, Lizarazu - Scholl (Santa Cruz 59), Elber (Zickler 84), Szalihamidzsics
Real Madrid: Casillas - Michel Salgado, Karanka (Morientes 65), Hierro, Roberto Carlos - Helguera, Makelele, Figo, McManaman (Savio 60)- Raul, Guti
gólszerzők: Elber (8.), Jeremies (34.), illetve Figo (18.)
sárga lap: Jeremies (21.), illetve Helguera (11.)
A Bayern München három egyes összesítéssel jutotta BL döntőbe.