Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Csak lesgólig jutottak Sopronban

2001.05.12. 22:03
A Sopron számára valamennyi hazai meccsén igen nagy a tét, nem szabad ugyanis megbotlania, ha biztosan szeretne jövőre is az élvonal tagja lenni. A Zalaegerszeg azonban tavasszal sokkal jobban játszik, mint ősszel, így Reszeli mester tanítványai korántsem mehettek biztosra. A mérkőzésen volt minden - lesgól, kiállítás -, csak gólig nem jutott el egyik csapat sem.
A ZTE kezdte jobban az összecsapást, de Babati - már a harmadik percben -, és a múlt héten két gólt szerző Radu Sabo sem tudta a soproni kapuba juttatni a labdát. Egressy is aktív volt, hat perccel a vége előtt indításával Róth léphetett ki, ám tizennégy méteres lövése a kapufán csattant. A hazaiak nem találták a ritmust, és köszönetet mondhattak a zalaiaknak, hogy nem kerültek kilátástalan helyzetbe az első félidőben.

A második játékrészben aztán egyre nagyobb rohamokat vezettek Somogyiék. Ezt jelezte, hogy a félidő közepén Salagean beadást Szőke a kapu fölé fejelte. (Ez volt az első igazán komoly helyzete a hazaiaknak.) Nem sokkal később, hat perccel a vége előtt ugyanő fordult be a tizenhatoson belülre, és remek lövése túljutott a zalaiak legjobbján, Turin, de Megyebíró játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

A Sopron hiába támadott, ezekben a próbálkozásokban nem volt kellő átütőerő, és így csupán egy ponttal kellett beérniük. A krónikához hozzátartozott még, hogy Egressyt kiállították, mert hat méterre a kaputól kézzel vette át a labdát. Ez pedig már a második sárga lapot érő szabálytalansága volt. Az emberhátrányban lévő ZTE Telek vezetésével jól állta a sarat, és végül megérdemelten szereztek egy pontot.

Jegyzőkönyv
Matáv Compaq-Sopron - Zalahús-ZTE 0-0
Sopron, 3000 néző, V: Megyebíró
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Tóth I. (Prazenica, 65.) - Orabinec, Tóth M., Somogyi, Salagean - Sira (Szőke, 38.), Preisinger, Nagy T. (Bausz, 65.)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balog - Babati, Nagy Cs., Dobrjanszkij, Róth (Gaál, 76.) - Sabo (Bonchis, 54.), Egressy
Sárga lap: Somogyi (87.), illetve Egressy (25., 78.)
Kiállítva: Egressy (78.)