Edina
-12 °C
-3 °C

Negyedóra futball és más semmi

2001.05.19. 19:02
Nagyon gyenge színvonalú találkozón egy kifejezetten rossz első félidőt produkáltak a csapatok. Ebben a játékrészben egyedül Urbán nyújtott elfogadható teljesítményt. A második negyvenöt percre aztán ő is elfáradni látszott, és úgy tűnt, teljes unalomba fullad a találkozó. A vége előtt negyedórával azonban Urbán parádés szabadrúgásgóljával ébresztőt fújt, és innentől kezdve egy változatos mérkőzés kerekedett, igazságos végeredménnyel.
A bajnoki tabella hatodik helyezettje fogadta az ötödiket. Ennek ellenére rangadónak indult a találkozó, hiszen mindkét gárda nem titkolt célja még így is a bajnoki cím. Ez azonban nem látszott meg az első félidőben. Az első negyvenöt percben mintha csak egy ember akarta volna a győzelmet a pályára lépők közül. Ez az egy ember - mint már hetek óta Újpesten - Urbán Flórián volt.

Az ezúttal középpályán szerepet kapó játékos volt az egyetlen, aki mert vállalkozni, cselezni, valami ötletet belevinni a játékba. A többi játékos képtelen volt helyzetbe kerülni, egyáltalán helyzetet teremteni. A második félidőben egy sokkal aktívabb Vasas jött ki, ez pedig azt jelentette, hogy már az angyalföldiek is próbálkoztak akciókkal, nem sok sikerrel. Igaz a vendégek "feltámadásához" kellett az is, hogy Urbán elfáradni látszott. A csapatok csak elvétve jutottak el az ellenfél kapujáig, ám helyzetekről még így sem beszélhetünk.

A 74. percben aztán a mezőny legjobbja Urbán, egy jól eltalált szabadrúgással hatalmas gólt lőtt Kövesfalvi kapujának bal felső sarkába. Három perccel később Orescsuk lépett ki a védők közül, de lövését az angyalföldiek kapusa bravúrosan védte.

A Vasas ezután minden mindegy alapon kitámadott, és próbálkozását siker koronázta, igaz ehhez kellett Szélesi hatalmas hibája. Egy előrevágott labdára rossz ütemben ugrott fel, és az így átpattant felette pont Sowunmi elé, aki a kivetődő Biró mellett az üresen tátongó kapuba helyezett. Az utolsó percekben mindkét csapat bátran, támadó szellemben játszott, és élvezetes utolsó negyedórát produkáltak. Talán ha Urbán gólja az első negyedóra végén születik...

Jegyzőkönyv
Megyeri út, 2 500 néző, vezette: Hanacsek
Újpest: Biró Sz. 0 - Medgyesi 4, Korolovszky 5, Kozma 4 (Pest K. 0, 65.), Pető Z. 5 - Tokody 5 (Tamási 0, 81.), Urbán 6, Szélesi 5, Kunzo 5 - Herczeg M. 4, Terjék 5 (Orescsuk 0, 68.).
Vasas: Kövesfalvi 0 - Herczeg Cs. 4 (Komódi 0, 76.), Juhár 5, Tóth A. 5, Aranyos 4 - Zováth 5, Pető T. 5, Szili 5, Tóth N. 5 (Simek 4, 46.) - Kabát 4, Tiber 4 (Sowunmi 6, 60.).
Gólszerzők: Urbán (74.), ill. Sowunmi (83.)
Sárga lap: Pető Z. (18.), Pető T. (24.), Tóth N. (26.), Pest K. (85.)