Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Az éllovasok napja az olasz bajnokságban

2001.05.20. 21:22
Az olasz labdarúgó bajnokság 31. fordulójában magabiztosan nyertek az éllovasok, így az élen semmi nem változott. A hátralévő három fordulóban a Romának "csak" megkell őriznie előnyét és 18 év elteltével ismét bajnok lesz. Ugyanakkor a már biztos kieső Bari mellett még öt együttes retteghet a másodosztályba történő zuhanástól.
Az olasz kupa jövő heti döntője miatt már a hét közepén lejátszották a Milan-Fiorentina és a Parma-Inter mérkőzéseket. A Milan a múlt héten hat gólt lőtt városi riválisának az Internek, most azonban hazai pályán kapott ki a Fiorentinától. Ugyanakkor tovább tart az Internazionale mélyrepülése. A bajnokság elején még bajnoki címről álmodó kék-feketék ezúttal Parmában szenvedtek kétgólos vereséget. Így nem meglepő, hogy a vezetőség nem nagyon erőlteti Tardelli mester szerződéshosszabbítását.

Meggyőző éllovasok

A vasárnapi játéknapon az éllovas Roma a sereghajtó Bari otthonába látogatott és ez nem sok jóval kecsegtette a hazaiakat. Be is igazolódott a papírforma és a vendégek Batistuta vezérletével már az első félidőben biztos előnyre tettek szert, ezt pedig a szünet után növelték is. A hazaiak csak az utolsó percben tudtak szépíteni, így a fővárosiak előnye maradt öt pont az elsőszámú üldöző, a Lazio ellen.

A Lazio minden komolyabb megerőltetés nélkül intézte el az Udineset. Crespo bő negyed óra alatt kettővel növelte góljai számát, és ezt a két gólos különbséget meg is tsrtották a meccs végéig. A második számú üldöző, a Juventus Zidane parádés játékának köszönhetően 0-1-ről fordítva verte a Bolognát saját pályáján.

A kiesés rémétől leginkább fenyegetett csapatok közül a Vicenza és a Lecce egymás ellen mérkőzött és találkozójuk gól nélküli döntetlennel zárult. Ugyancsak egymás ellen mérkőzött a Napoli és a Verona. A nápolyiak győzelmükkel egy helyet léptek előre a tabellán. A Reggina Atalantából hozott el egy pontot, ami a végelszámolásnál még nagyon jól jöhet neki. A végeredményt már az első negyedórában beállították a csapatok.

Serie A, 31. forduló
Csütörtökön játszották.
AC Milan-Fiorentina 1-2 (1-2)
Parma-Internazionale 3-1 (1-0)

Vasárnapi eredmények:
Atalanta-Reggina 1-1 (1-1)
Bari-AS Roma 1-4 (0-2)
Bologna-Juventus 1-4 (1-2)
Lazio-Udinese 3-1 (2-0)
Napoli-Verona 2-0 (1-0)
Perugia-Brescia 2-2 (0-1)
Vicenza-Lecce 0-0

Az élmezőny állása:
1. AS Roma 70 pont,
2. Lazio 65,
3. Juventus 64,
4. Parma 53,
5. Milan 47,
6. Internazionale 44