Konrád
8 °C
26 °C

Miriuta nem fogadta el a Cottbus ajánlatát

2001.05.22. 19:43
Mozgalmas napokat él mostanság Vasile Miriuta, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy az Energie Cottbus bennmaradt a Bundesliga első osztályában. Miriuta kilenc gólt lőtt - a fontos találkozókon kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Miriuta azonban nem fogadta el saját csapatának szerződési ajánlatát.
A Cottbus vezetői egy évvel szerették volna meghosszabbítani a magyar válogatott középpályás szerződését. Miriuta szerződése egyébként 2002-ben jár le, tehát még egy évig érvényben van: amelyik egyesület le kívánja igazolni, a játékos mellett a csapattal is meg kell egyeznie.

A román származású középpályás, aki többször bekerült a forduló válogatottjába, nem fogadta el a klub által ajánlott szerződés-módosítást, annak ellenére, hogy abban egyértelműen kedvezőbb feltételeket szerepeltek, mint az előzőben.

Már nem marad feltétlenül Cottbusban

Az elutasító válasz azonban nem végleges, mert május 25-ig határidőt kapott: ha esetlegesen meggondolná magát. A három nap gondolkodási idő alatt Miriuta érdeklődhet az őt kérő csapatoknál is - Hamburg, Gladbach -: mennyit érne meg számukra az átigazolás.

A Fradi egykori játékosa már nem vállalja feltétlenül korábbi nyilatkozatát, miszerint ha piros-fehérek bennmaradnak az első osztályban, akkor marad az együttes játékosa, ahová annak idején még a másodosztályba szerződött.

Miriuta lehet, hogy továbbáll, bár a - kérők között megjelölt, és a múlt héten feljutott - Borussia Mönchengladbach vezetői eddig még nem keresték meg. Miriuta úgy vélekedett, ha kifizetik a vételárát, akkor valószínűleg elszerződik, ha nem fizetik ki , akkor a helyén marad. Ez azonban érdekes helyzet, ugyanis a remélt jobb feltételek elszállnak, viszont a következő idény végén már szabadon igazolható lesz.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft