Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ronaldo ismét pályára léphet

2001.05.22. 15:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Újra játszhat csapatában Ronaldo, az Internazionale brazil labdarúgója. A csatár több mint egyéves sérülés után épült fel, de játékára még valószínűleg várni kell. Sergio Moratti klubelnök szerint nem érdemes elkapkodni Ronaldo visszatérését, így valószínűleg csak a következő szezonban fog ismét a csapat rendelkezésére állni a klasszis támadó.
Felépült hosszú sérüléséből Ronaldo az olasz Internazionale labdarúgója. A brazil csatárnak több mint egy évet kellett kihagynia súlyos térdszalagszakadás miatt. A játékos - elvileg - már a hétvégén is pályára léphet csapatában. Visszatérésért azonban még várni kell, hiszen Milánóban nem akarják elkapkodni Ronaldo bevetését. Sergio Moratti, az Internazionale elnöke szerint fölösleges lenne egy újabb sérülést kockáztatni, ami valószínűleg Ronaldo pályafutásának végét jelentené. Az elnök, bár természetesen nem szól bele az összeállításba, szerencsésebbnek tartaná, ha csak a nyári alapozás után lépne megint pályára.

A világ legjobb játékosaként számon tartott csatár kálváriája két éve kezdődött, amikor 1999. november 25-én a Lecce elleni, hat nullra megnyert bajnoki mérkőzésen tizenegyesből lőtt gólja után lebicegett a pályáról. Ronaldo térdét először- és mint kiderült- nem utoljára 1999. november 30-án műtötte meg Gerard Saillant párizsi professzor. A támadó négyhónos lábadozás után 2000. április 12-én szerepelt ismét az Interben. Az ötvennyolcadik percben csereként állt be, a Lazio elleni Olasz Kupa-döntő mérkőzésen, de mindössze hat percet töltött apályán, amikor egy rossz mozdulat következtében ismét megsérült.

A diagnózis térdszalagszakadást állapított meg, amely akár pontot is tehetett volna a sztár pályafutására. A nehéz helyzetben többen is kiálltak Ronaldo mellett, így Michael Schumacher, a Formula 1-es világbajnok és Massimo D'Alema miniszterelnök.

Ronaldo először tavaly decemberében kezdte meg az edzéseket. A kezdeti könnyed tréningeket folyamatosan követték az egyre erősebb foglalkozások, és 2001. májusára már teljesen harcra kész állapotba került a brazil játékos. Nagy szükség lesz rá, hiszen az Inter alaposan leszerepelt az idei szezonban. Mind a nemzetközi kupában, mind a bajnokságban elmaradtak a várakozástól. Ráadásként hatalmas pofonokat is kénytelen volt elszenvedni a kék-fekete alakulat, mint például a Milan elleni null hat. Milánóban megváltóként várják visszatérését, remélik, hogy a támadóval kiegészülve az Inter ismét régi fényében fog tündökölni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft