Sára, Márió
2 °C
6 °C

Majdnem elszórakozta győzelmét a Vasas

2001.05.25. 20:17
Kapcsolódó cikkek (1)
A labdarúgó Borsodi Liga tizennyolcdik fordulójának pénteki nyitányán a hazai pályán játszó Vasas három kettőre verte a Dunaferrt. Az első félidőben az agilisabban játszó házigazdák játszottak fölényben, és Kabát Péter huszonnyolcadik percben lőtt góljával a vezetést is megszerezték. A második félidőben a piros-kékek Kabát és Sowunmi révén háromgólos előnyre tettek szert. A Dunaferr az utolsó tíz percben felállt a padlóról, és Nicsenko és Penksa góljaival majdnem ledolgozta az angyalföldiek előnyét.
A bajnoki tabella ötödik helyezettje, a Vasas a pénteki nyitónapon a második helyezett Dunaferrt fogadta. A hazaiak a győzelem reményével léptek pályára, bár Bozsik Péter vezetőedző nem számíthatott a sérült Mónos és sárga lapok miatt eltiltását töltő Pető játékára.

Jó formába lendült a tavalyi bajnok Dunaferr a bajnokság hajrájára. A legutóbbi négy fordulóban három alkalommal nyertek, mindössze a listavezető Ferencváros ellen játszottak gól nélküli döntetlent. Egervári Sándor meglepő húzásra szánta el magát, kihagyta a csapatból Nicsenkot, helyére a fiatal Mészáros Norbert került.

Alig telt el két perc a mérkőzésből, majdnem megszerezte a vezetést a házigazdák. Egy szöglet után Kabát fejelt kapura, a menteni akaró Éger nem találta el a labdát, így az a berobbanó Sowunmi elé került, aki elől az utolsó pillanatban mentettek az újváros védők. Az angyalföldiek továbbra is támadtak, öt perccel később Szili huszonkét méteres léc alá tartó lövését védte Rabóczki.

Kabát huszadik góljával vezet a Vasas

Az angyalföldiek játszottak mezőnyfölényben, de csak szögletekig jutottak el Kabáték. A vendégek alig-alig a jöttek át félpályán, különösen Lengyel hibázott sokat. Egervári mester egyből váltott, a rutinos középpályás helyére Sindzicet cserélte be. Az első félóra végére góllá érett a piros-kékek fölénye. Tóth beadása Molnárról a kaputól öt méterre álló Kabát elé pattant, aki meglepett Bagoly mellett fordulásból, elvetődve a bal alsó sarokba továbbított. A góllövő listát vezető csatár a huszadik gólját szerezte az idei szezonban.

A fordulás után jegyezhettük az első Dunaferr helyzetet, Tököli azonban közelről nem találta el a kaput. A túloldalon Simek próbálkozott, tizennégy méterről lőtt néhány centivel mellé.

Sowunmi góljával növelte előnyét a Vasas

A hatvanharmadik percben növelt előnyét az angyalföldi gárda. Sowunmi fejelte el a labdát Salamon elől a félpályánál, amely Herceghez került. A hátvéd a lendületesen továbbfutó csatárnak visszapasszolt, aki hosszú sprint után a kimozduló Rabóczki mellett kettő nullra alakította az eredményt.

Negyedórával a lefújás előtt végleg eldőlt a találkozó. A nagy kedvel futballozó Sowunmi egy hazaadás után megzavarta Rabóczkit, aki Kabátot hozta játékba. A csatár az ajándékba kapott labdával besétált a tizenhatoson belülre, és könnyedén növelte góljai számát (3-0).

Felállt a padlóról a Dunaferr

Három null után kevesen gondolták, hogy tartogat még izgalmakat a találkozó. A Dunaújváros azonban alaposan rácáfolt a várakozásra, négy perc alatt lőtt két góljukkal ismét nyílttá tették a meccset. A nyolcvanadik percben Tököli húzott kapura, kicselezte Kövesfalvit is, majd középre gurított, és a pontosan érkező Nicsenko a hálóba passzolt.

Két perc múlva Penksa talált be az álmélkodó védők között lőtt a hazai kapuba. A hátralévő hat percben a vendégek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. A Vasa gőzelme megérdemeltnek mondható, hiszen nyolcvan percig jobban játszottak ellenfelüknél.

Jegyzőkönyv
Vasas DH-Dunaferr 3-2 (1-0)
Fáy utca, 3000 néző, Vezette: Sápi
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg Cs., Juhár, Tóth A., Aranyos - Simek (Zabos 78), Zováth, Szili, Tóth N. - Sowunmi, Kabát
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. - Zavadszky (Rósa 46), Bagoly (Nicsenko , Lengyel (Sindzic, 20.), Penksa - Tököli, Mészáros
gólszerzők: Kabát (28, 75.), Sowunmi (63) ill. Nicsenko (81), Peksa (84)
sárga lap: Kabát (20.) Herczeg (63), Tököli (82)