Géza
-12 °C
-4 °C
Sífutás
Percről Percre

Drámai csatában nyert az Újpest

2001.05.26. 20:20
Fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen nyert az Újpest négy háromra Debrecenben. Az első félidőben még a hazaiak vezettek kettő nullra, amelyet a lila fehérek kiegyenlítettek, sőt még a vezetést is átvették. A hajrában egy érvényteleített hazai gól után percekig állt a játék, mivel néhány néző berohant a pályára. A hazaiak a kilencvenedik percben egyenlítettek, de az Újpest a hosszabbításban Herczeg góljával megnyerte a találkozót.
Az MTK elleni bravúros idegenbeli győzelem után ismét elérhető közelségbe került a Debrecen számára a bennmaradás. Pajkos János tanítványai azzal a tudattal futhattak ki a játéktérre, hogy ha nyernek, akkor elkerülhetnek a a kiesést jelentő tizenegyedik helyről. A vendég újpestiek még nem mondtak le a bajnoki dobogóról, de ehhez nyerniük kell a Hajdúság fővárosában.

Az első félidőben aDVSC már a huszonkilencedik percben előnyhöz jutott, egy jobboldali hazai szöglet után Böőr ívelte középre a labdát, s Bajzát tíz méterről, kapásból lőtt a léc alá. Sőt, a hazai publikum nagy örömére két perc múlva már kétgólossá hízott a piros-fehérek előnye. Szabó ugratta ki Bajzátot a jobboldalon, a csatár két csel után a tizenhatoson belül Kerekeshez passzolt, aki higgadtan gurított a bal sarokba (2-0).

Kevesen gondolták volna, hogy a nagyszerűen játszó hazaiak előnye alig negyedóra alatt semmivé lesz. Pedig megtörtént a csoda a szünetben beállt Galaschek tizenöt percen belül kiegyenlített. Az ötvennegyedik percben Dvéri végzett el szabadrúgást a hazai tizenhatos jobb oldaláról, a keresztbeívelt labdát Galaschek fejelte a jobb sarokba. A hatvanadik percben: Dvéri ezúttal a baloldalról indított, az ellenkező oldalon Galaschek helyezkedett a legjobban és közelről fejelt a hálóba (2-2).

Negyedórával a lefújás előtt pedig megtörtént az, amit még a legfanatikusabb újpesti szurkolók sem hittek: csapatuk átvette a vezetést. Dvéri lépett ki meglehetősen lesgyanús helyzetben, s higgadtan a kapuba emelt (2-3).

A hajrá drámai végjátékot, és hihetetlen fordulatokat hozott. A 87. percben les miatt érvénytelenítették a debreceniek egyenlítő találatát, mire a közönség egy része berohant a pályára. A játékvezető félbeszakította a meccset, és néhány percig várni kellett, amíg sikerült helyreállítani a rendet. A kilencvenedik percben a csereként beállt Radojicic végzett el szabadrúgást, tizenkilenc méterről ballal remekül csavart a sorfal fölött a bal sarokba (3-3).

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a kilencvenharmadik percben egy újpesti akció végén Herczeg a baloldalon faképnél hagyta a védőket és a hosszú sarokba gurított (3-4).

Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Újpest 3-4 (2-0)
Debrecen, 5000 néző, V: Kiss B.
Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Kovács N. (Frida 74.), Alekszic, Turján - Ulveczki, Vadicska, Szabó II Zs. (Radojicic 65.), Böőr - Kerekes, Bajzát
Újpest: Bíró - Medgyesi, Korolovszky, Szélesi - Tokody, Urbán (Galaschek a szünetben), Dvéri, Kozma, Kunzo (Tamási a szünetben) - Terjék (Pest 60.), Herczeg
gólszerzők: Bajzát (29.), Kerekes (33.), Radojicic (90.), illetve Galaschek (54., 60.), Dvéri (75.), Herczeg (93.)
sárga lap: Böőr (30.), Bajzát (45.), Bernáth (49.), Ulveczki (62.), illetve Dvéri (14.), Medgyesi (42.), Tokody (62.), Szélesi (66.), Tamási (68.)