Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Tizenhárom perc alatt fordított a Győri ETO

2001.05.26. 22:26
Kapcsolódók (1)
A Győri ETO hazai közönség előtt győzte le a Lombard gárdáját három kettőre. Az első félidőben a kényelmesen futballozó ETO-t meglepték a tatabányaiak, és Jeremejev góljával a vezetést is megszerezték. A második félidő első tizenhárom percében lőtt három góllal a győriek megfordították a találkozót. Vereségével a Lombard gyakorlatilag már biztos kieső.
A mérkőzés esélyese a hazai csapat volt, akik favorithoz méltóan kezdték a meccset. A negyedik percben Kenesei balról adott középre, az érkező Baumgartner tizenegyedik méterről a bal felső sarok mellé lőtt. Kissé kényelmesen futballoztak a győriek, mintha azt gondolták volna, hogy előbb-utóbb úgyis betalálnak Dombai kapujába. A gólt azonban nem lőtték, hanem kapták méghozzá a harminckettedik percben: Jeremejev jobboldali szabadrúgásból, a tizenhatos oldalvonalától a hosszú sarokba csavarta a labdát (0-1).

A második negyvenöt percet góllal indította a hazai csapat, Stark harminc méteres szabadrúgásból a bal alsó sarokba bombázott (1-1). Az ETO "elkapta fonalat", és egymás után vezetet veszélyes támadásait. Az ötvenhetedik percben Kenesei lövését Dombai kiütötte, az érkező Mracskó 8 m-ről laposan a rövid sarokba lőtt (2-1). A találkozó a hatvanadik percben dől el, amikor Szanyó tört előre középen, és tizenkilenc méteres lövése a jobb alsó sarokban kötött ki (3-1).

A Lombard még szépített Potemkin révén, de egyenlítenie már nem sikerült a tatabányai együttesnek. Vereségével a Lombard gyakorlatilag már kieső, míg a Győr a megszerzett három ponttal megerősítette helyét a középmezőnyben.

Jegyzőkönyv
Győri ETO-Lombard FC Tatabánya 3-2 (0-1)
Győr, 3000 néző, V: Sóthy
Győr: Posza - Böjte, Stark, Győri - Mracskó, Farkas, Szanyó (Kiser 85.), Vasas (Bajusz 77.) - Baumgartner (Rósa a szünetben), Kenesei, Vayer
Lombard: Dombai - Ghéczy, Cseri, Árki, Vámosi - Szentjobbi (Újhegyi 68.), Molnár B., Jeremejev, Schafranek (Vignjevic 79.) - Potemkin, Bajkusa (Pekovic 77.)
gólszerzők: Stark (47.), Mracskó (57.), Szanyó (60.), illetve Jeremejev (32.), Potemkin (68.)
sárga lap: Szanyó (69.), Stark (83.), illetve Molnár (25.)