Emma
9 °C
26 °C

Sasu nélkül nem megy a Kispestnek

2001.05.26. 19:47
Nem tudta legyőzni a Zalaegerszeget a bajnokság meglepetéscsapata, Kispest Honvéd. A hazai kispestiek a második félidőben Faragó révén szerezték meg a vezetést, amelyet négy perccel később Kocsárdi tizenegyesből egyenlített ki, így végeredményben egy egyes döntetlen született. A Kispest gyenge csatárjátéka miatt vesztett pontokat, hiányzott a gárda gólfelelőse, az eltiltott Marius Sasu.
A bajnokság rájátszásának meglepetéscsapatához, a Kispest Honvédhoz a Zalaegerszeg látogatott. A hazaiak legnagyobb gondja az volt, hogy nem léphetett pályára, a gólerős Marius Sasu. A három sárga lapja miatt pihenni kényszerülő román csatár helyére Thorgellét nevezte Szurgent Lajos vezető edző. A gondokat növelte, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia találkozót Plókai Attilának is.

A vendégek az elmúlt héten kettő nullás vezetés után kaptak ki három kettőre a Győrtől. A kudarccal alaposan visszaesett a ZTE, mindössze két pont előnnyel vezetnek a még kieső pozícióban lévő Debrecen előtt.

A hazaiak megérezték gólerős játékosuk kesését, hiszen az első játékrészben nem sok veszélyt jelentettek Turi kapujára. Tíz percen belül két szabadrúgást is lőhetett a zalaiak légiósa Sabo, de mind a kétszer hárított Nota. A zalaiak továbbra is aktívak voltak, a harmincadik percben Balog jobb oldal beadását Egressy lőtte a hosszú sarok mellé. Öt perc múlva a hazaiak örülhettek volna amikor Piroska Faragó Torghelle trió egyedül vezethette a labdát a vendégek kapujára, de Piroska végül elrontotta lehetőséget.

A második félidő tizedik percében faragó révén a hazaiak jutottak előnyhöz. A kispesti csatár tizenöt méterről laposan lőtt ballal a jobb alsó sarokba. Mindössze négy percig élvezhette előnyét Honvéd. Az ötvenkilencedik percben Waltner lépett ki a védők közül, Nota csak szabálytalanul tudta szerelni. A megítélt büntetőt Kocsárdi értékesítette. A hatvanötödik percben megszerezhette volna vezetést a Kispest, de hiába kiáltott a publikum gólt, a labda csupán az oldalhálóban landolt.

Jegyzőkönyv
Kispest-Honvéd - Zalahús-ZTE 1-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 3000 néző, V: Arany Kispest: Nota - Téger, Lőrinc, Müller - Dubecz, Lipták, Kovács B., Szabó T. (Pintér 68.), Piroska (Füzi K. 57.) - Torghelle (Kiss 63.), Faragó
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balog - Babati, Nagy L., Róth (Gaál 68.) - Sabo (Nagy Cs. a szünetben), Waltner, Egressy
gólszerzők: Faragó (55.), illetve Kocsárdi (59., 11-esből)
sárga lap: Nota (60.), Kiss (76.), illetve Nagy L. (18.), Egressy (23.), Sabo (27.), Waltner (63.)