Béla
12 °C
27 °C

Korsós góljával verte a Videoton az MTK-t

2001.05.26. 19:15
Az első félidőben a házigazdák fölényben játszottak, és Julinho-Korsós kettős révén sorozatban alakították ki helyzeteket, melyek közül egyet értékesítettek. A második játékrészben már a fővárosiak is többet veszélyeztettek, de Ferenczi és Illés révén csupán helyzetekig jutottak el. Az MTK sorozatban második verségét szenvedte el, így alighanem le kell mondaniuk a bajnoki cím megszerzéséről.
A székesfehérvári Videoton jó előjelekkel várhatta a szombat délutáni összecsapást. Várhidi Péter tanítványai a legutóbbi két fordulóban a Győr és a Lombard ellen is győzni tudtak. A fehérváriak ezekkel a pontokkal megszabadultak a kiesés rémétől, és megkezdték felzárkózásukat a középmezőnyhöz.

A vendég MTK a múlt heti hazai kisiklását (null egy a kiesőjelölt Debrecen ellen) kívánta feledtetni Fehérvárott. A kék-fehérek harmadik helyen álltak a tabellán, és ha bajnokok akarnak lenni, aligha engedhetnek meg maguknak még egy, a DVSC elleni vereséghez hasonló fiaskót.

Az első helyzet a vendégek kapujánál alakult ki a tizenharmadik percben. Julinhoval szabálytalankodtak a kaputól huszonkét méterre. A megítélt szabadrúgást Korsós jól csavarta el a sorfal mellett, de Vlaszák vetődve hárított. A fehérvári csatár nyolc perc múlva ismét veszélyeztetett, amikor Madartól kapott egy labdát ajándékba, de Kuttor az utolsó pillanatban közbelépett. Illés révén nem sokat késlekedett a válasz, de a válogatott játékos tíz méterről mellé lőtt.

Korsós Attila továbbra is agilisan, nagy kedvel futballozott. A huszonegyedik percben csupán szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatos vonalánál, a szabadrúgást Julinho emelte mellé. Két perc múlva már nem volt kegyelem: Csató átadásával ügyesen lépett ki a védők közül, és higgadtan lőtt a kapu bal oldalába.

A folytatásban továbbra i Korsós remekelt, pontos labdával szöktette Julinhot, a brazil játékos pedig tizennégy méterről lágyan a kapufára emelt. A kék-fehérek is megmutatták, hogy ők is ki tudják hagyni a kihagyhatatlant: Ferenczi két méterről az üres kapu mellé lőtt.

Az MTK erősített, de csupán helyzetekig jutottak Illésék. Bükszegi beadást a csereként beállt Juhász fejelte fölé, majd Illés egyenlített volna ki. A kék-fehérek ásza az alapvonalig cselezte magát, de beadás helyett az oldalhálóba lőtt, így maradt az egy nullás hazai siker.

Jegyzőkönyv
Videoton FCF-MTK Hungária 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző, V: Hajdó
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilotic - Fodor (Szalai T. 58.), Julinho, Csató, Tóth B., Usvat (Gáspár 81.) - Földes (Rob 77.), Korsós
MTK: Vlaszák - Schindler (Szamosi a szünetben), Kuttor, Komlósi, Füzi Á. - Erős, Jezdimirovic, Madar Cs. (Juhász 64.) - Bükszegi, Illés, Ferenczi
gólszerzők: Korsós (36.)
sárga lap: Fodor (44.), illetve Schindler (32.), Komlósi (37.)