Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Már négy pont a Ferencváros előnye

2001.05.27. 19:15
A Ferencváros labdarúgócsapata a Borsodi Liga tizennyolcadik fordulójának zárómérkőzésén egy nullra nyert a Sopron ellen. A gólt Tóth Mihály lőtte a harmincnyolcadik percben. A második játékrészben a színvonal alaposan visszaesett, sokat hibáztak a játékosok mind a két oldalon. Győzelmével a Ferencváros továbbra is vezeti a tabellát, immár négy pont az előnye az üldözőkkel szemben.
A forduló záró mérkőzésén a listavezető Ferencváros a Matáv Sopront fogadta. A hazaiak szakvezetője, Csank János meglepő húzásra szánta el magát: kihagyta a kezdőcsapatból a hetek óta formán kívül játszó Hrutkát. A vendégeknél az edző, Reszeli Soós István ismét leülhetett a kispadra . A trombózisból frissen felgyógyult tréner legnagyobb gondja az volt, hogy nem számíthatott a gárda karmesterére, az eltiltását töltő Somogyira.

Öt perc alatt rúgott három szöglettel jelezték a zöld-fehérek, hogy gyorsan szeretnék eldönteni a mérkőzést. A hatodik percben egy beadásra Horváth kényelmesen indult ki, a berobbanó Gera elfejelte a kapus elől a labdát, amely az üres kapu felé pattogott, de a visszafutó Szabados a gólvonalról mentett. Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, a tizenkettedik percben Pinte lépett ki a védők közül, begyalogolt az ötösön belülre, és nagy erővel a kapufát találta telibe. Az első negyedóra végén cserélt az FTC: a sérült Nagy Norbertet Hrutka váltotta.

Tóth Mihály góljával vezet az FTC

A Ferencvárosi fölény a harmincnyolcadik percben érett góllá. Vén átadását Pinte továbbította Tóth Mihályhoz, a csatár jól lépett ki a védők közül, és tizennégy méterről a kimozduló Horváth mellett a kapu oldalába gurított. Tóth két perc múlva duplázhatott volna, de nyesett lövését Horváth vetődve védte (1-0).

A második játékrészben a vendégeknek is volt már lehetőségük, Nagy Tamás azonban elügyetlenkedte a helyzetet. Nem sokat késett a válasz, Gera-Tóth Mihály összjáték után a beadásról Fülöp késett le centikkel. Csank Jánosnak ismét cserélnie kellett, ezúttal a középpályás Vén Gábor sérült meg. A játék színvonala alaposan visszaesett, sokat hibáztak a játékosok mind a két oldalon.

A nyolcvanegyedik percben két százszázalékos helyzetet is láthatott a közönség. Előbb Preisinger kapott remek indítást, de tiszta helyzetből tizennégy méterről csúnyán mellé lőtt. A másik kapunál Fülöp másolta le a soproni akciót, az ötösről emelt mellé. Még az sem menthette a támadót, hogy a játékvezető les címén szabadrúgást ítélt a vendégek javára az akció végén. A kilencvenedik percben még Gera végezhetett el szabadrúgást huszonkét méterre a soproni kaputól, de a középre tartó lövést Horváth könnyen védte.

Győzelmével a Ferencváros továbbra isa tabella élén áll, sőt már négy pont előnnyel vezet az Üllői úti gárda a második helyezett Vasas előtt.

Jegyzőkönyv

Ferencváros - Matáv Compaq-Sopron 1-0 (1-0)
Üllői út, 5000 néző, V: Szabó J.
Ferencváros: Szűcs L. - Cheregi, Dragóner, Nagy N. (Hrutka, 18.) - Gyepes ( Fölfvári a szünenben, Lipcsei, Vén (Fülöp 54), Keller - Gera, Pinte, Tóth Mihály
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Horváth R., Salagean ( Tóth I. a szünetben) - Orabinec, Perger, Tóth Miklós, Nagy T. - Sira ( Tüske 69), Preisinger( Takács 84)
gólszerző: Tóth Mihály (38.)
sárga lap: Cheregi (92)