Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bicskei a pszichés felkészítésre helyezi a hangsúlyt

2001.05.28. 19:03
Négy napon belül két világbajnoki selejtező mérkőzést játszik a magyar labdarúgó válogatott, június másodikán Romániában, míg hatodikán Grúziával Budapesten. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány bízik a sikerben, és elsősorban a pszichés felkészítésre helyezi hangsúlyt. A szakvetető tisztázta nézeteltérését Vasile Miriutával, aki korábban kijelentette, hogy csak kezdőként hajlandó pályára lépni a nemzeti tizenegyben. A huszonkét fős keret Dunavarsányban készül, és csütörtök délután utazik Bukarestbe.
A magyar labdarúgó válogatott folytatta felkészülését a következő, sorsdöntő világbajnoki selejtezőkre. Nemzeti tizenegyünk két mérkőzést játszik négy napon belül. Június másodikán, szombaton este fél kilenckor Bukarestben Románia, míg hatodikán a Népstadionban Grúzia lesz az ellenfél.

Rabóczki nem utazik Bukarestbe

Bicskei Bertalan szövetségi kapitány gárdájához már csatlakoztak a légiósok is, így már a teljes huszonkét fős kerttel gyakorolhat a szakvezető. Csupán a Szűcs Lajos, az FTC kapusa sérülése nem jött rendbe teljesen, így helyére Rabóczki Balázst, a Dunaferr kapusát hívta meg. Rabóczki azonban klubjával június másodikán bajnoki mérkőzést játszik a Lombard ellen. A szövetség és Dunaferr megállapodása alapján Rabóczkinak csak akkor kell csak Bukarestbe utaznia, ha a keret bármelyik kapusa megsérül. A csapat Dunavarsányban készül heti két edzéssel, és csütörtök délután utazik el Romániába. Az utolsó tréninget pénteken, a meccs helyszínén és időpontjában tarja a kapitány.

Bicskei rendre utasította Miriutát

Bicskei Bertalan vasárnap tisztázta nézeteltérését Vasile Miriutával. Mint ismert, a Cottbus légiósa többször is azt nyilatkozta, hogy csupán kezdőként hajlandó pályára lépni a magyar válogatottban. A szakvezető a hazaérkező játékossal közölte, hogy a válogatott csapatát még ő állítja össze, és csak azokkal a játékosokkal hajlandó együtt dolgozni, akik ezt az elvet tiszteletben tarják. A kapitány elmondása szerint a középpályás elfogadta az érveit, és hajlandó akár csereként is játszani.

Döntő lehet a pszichés felkészülés

Bicskei Bertalan a mérkőzéssel kapcsolatban kijelentette, hogy "ezer százalékig érzi, hogy van esélye a magyar csapatnak Bukarestben". Döntő lehet a játékosok pszichés felkészítése is, hiszen várhatóan a találkozó hangulata nem lesz éppen baráti. Ráadásként sokan emlékeznek a két éve játszott román-magyar mérkőzésre, ahol, a hitehagyottan futballozó válogatott már az első húsz percben elvesztette a találkozót. A kapitány véleménye szerint remélhetőleg ilyen problémákkal most nem kell szembesülnünk, mivel a csapat játékosai már jóval nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkeznek.