Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Pezseg a német fociélet

2001.05.30. 16:03
Kapcsolódók (1)
A német futballban nincs holtszezon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a válogatottra még létfontosságú vb-selejtezők várnak a héten, már az átigazolásokról és a 2004-es Eb megnyeréséről szólnak a hírek. Bierhoff nem fér be a válogatottba, de jövőre vb-t akar nyerni, Elber alapember a Bayernben, de menni akar, Herrlich pedig nem kér a sajnálatból. Rumenigge pedig még előrébb tekint, szerinte minden esélyük megvan, hogy ők nyerjék a három év múlva esedékes kontinensviadalt.
Bierhoff: El a Milanból

Oliver Bierhoff cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint be kívánja fejezni pályafutását. Ez fel sem merült benne, annak ellenére sem, hogy klubjában, az AC Milanban szinte csak epizódszerep jut neki, miután Cesare Maldini kevés játéklehetőséget adott az olasz együttesben a 33 éves játékosnak. Az volna a legjobb, ha a Milan elengedne. Ott akarok lenni a vb-n, és nem csak kispadosként - jelentette ki a játékos. Bierhoff válogatottban betöltött szerepét Franz Beckenbauer is kritizálta, aki elmondta, ő jobb csapatkapitányt is el tudna képzelni a nemzeti csapat élén.

Rumenigge: 2004-ben Eb-t nyerhetünk

Ugyanakkor egy másik egykori német csillag, Karl-Heinz Rumenigge szerint ha a csapaton belül a tapasztalt játékosok (Oliver Kahn vagy Jens Nowotny), valamint a fiatal tehetségek - például Sebastian Deisler és Michael Ballack - összeszoknak, a csapat visszaszerezheti helyét a világ élvonalában. Így újra jelentős szerepet játszhat akár a 2004 -ben Portugáliában sorra kerülő Eb-n. Az idei Bajnokok Ligája-győztes Bayern München alelnöke szerint a német futball fellendülése elsősorban Rudi Völler szövetségi kapitánynak köszönhető.

Daum: Újabb per előtt

Az pedig, hogy Völler az edző, elsősorban Christoph Daumnak köszönhető. Annak a Christoph Daumnak, akinek a tavaly október 20-án elvégeztetett drogtesztje pozitív eredményt hozott, ezért klubja, a Bayer Leverkusen azonnali hatállyal menesztette. Pedig idén nyártól neki volt leosztva, a szövetségi kapitányi poszt. Azóta sok minden történt vele. A legfrissebb hírek szerint a koblenzi ügyészség 63 rendbeli kábítószer-birtoklással vádolja a labdarúgó edzőt.

A jelenleg a török Besiktas csapatánál ténykedő 47 éves német tréner tulajdonában az elmúlt két évben ugyanis 63 alkalommal volt három-öt gramm kokain, grammonként 160 márka értékben. Ennek ellenére, több Bundesliga-klub is szívesen látná kispadján a bajszos mestert.

Herrlich: Nem kérek a szánalomból

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata szeretné egy évvel meghosszabbítani a márciusban sikeres agyműtéten átesett Heiko Herrlich június 30-án lejáró szerződését. Michael Meier menedzser szerint ennek elsősorban szociális okai vannak. A 29 éves játékos, akinek agydaganatát novemberben diagnosztizálták, azonban nem örül ennek az ajánlatnak: - Nem akarom, hogy sajnálatból maradhassak. Akkor inkább elmegyek Mainzba vagy bárhová, ahol komolyan vesznek, és erősítést jelentek - mondta. Herrlich a tavalyi bajnokság első három hónapjában még szerepelt, és ez idő alatt hét gólt szerzett. Ezzel a BVB negyedik legeredményesebb futballistája volt.

Elber: Olaszországba vagy Spanyolországba menne

Giovane Elbernek pont ellenkező előjelű problémái vannak. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München brazil csatára szeretné elhagyni a csapatot. A vezetők viszont nagyon nem szeretnék ezt. Ők ugyanis ragaszkodnak hozzá, hogy a brazil válogatott futballista szerződése lejártáig (2004. június 30.) maradjon.
A 28 éves játékos elmondta, a felesége és a gyerekei sem érzik jól magukat Németországban, ezért szeretne Olaszországba vagy Spanyolországba menni. Ha ő nem tud megegyezni senkivel, és maradnia kell, nehéz helyzetbe kerül, mert a család mindenképpen költözik.
Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere hallani sem akar Elber távozásáról. Mint kifejtette, nem mondanak le az egyik legértékesebb játékosukról. Ha kell, akár 50 vagy 100 ezer márkával is megemelik a havi fizetését, de nem engedik el. Csak akkor maradhatunk Európa élvonalában, ha megtartjuk a sztárjainkat -zárta mondandóját Hoeness.