Mátyás
-6 °C
1 °C

Pont(ok)ért utazik a válogatott Bukarestbe

2001.05.31. 15:34
A magyar labdarúgó-válogatott elutazott Bukarestbe, a szombati Románia elleni világbajnoki selejtező helyszínére. A keret a csütörtök délelőtt különbusszal érkezett a Ferihegyi repülőtérre, ahonnan a menetrendszerű géppel repült tovább Romániába. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány az elutazás előtt megerősítette, hogy a sérült Vasile Miriuta itthon marad. Horváth Ferenc, a csapat támadója döntetlent vár az összecsapástól, míg a kapus Király Gábor szerint akár mind a három pontot megszerezhetjük.
Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a reptér várójában adott interjújában megerősítette, hogy Vasile Miriuta nem tart a csapattal. A Cottbus légiósának lábában szakadást mutatott ki az ultrahangos vizsgálat, ezért nem utazik Bukarestbe. Bicskei visszautasította azokat a találgatásokat, melyek szerint a középpályás távollétének hátterében valójában nem sérülés, hanem a családját ért romániai fenyegetések állnak. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban meglehetősen óvatosan nyilatkozott. Várható eredményről, pontokról nem beszélt, mindössze annyit mondott, hogy "szeretnénk játszani a saját játékunkat".

Király Gábor győzelmet vár

A meglepően jó hangulatban lévő játékosok sokkal közlékenyebbnek bizonyultak a kapitánynál. Király Gábor, a csapat első számú kapusa nem tatja lehetetlennek a győzelem megszerzését. A Hetha légiósa kijelentette, hogy nem fél egyetlen hazai támadótól sem. A román válogatott kiváló játékosokból áll, ezért nem csak a csatárokra kell majd ügyelniük védőinknek, hanem a gólveszélyes középpályásokra és az esetlegesen "előre lopakodó" védőkre is.

Horváth Ferenc pontot remél

A mérkőzésen döntő fontosságú lehet a válogatott támadójátéka. Feltétlenül gólt, esetleg gólokat kell szereznie a gárdának, hiszen aligha lehet majd kivédekezni kapott találat nélkül a bukaresti kilencven percet. Ez a feladat várhatóan Horváth Ferencre, a Maccabi Tel-Aviv játékosára hárul. A csatár szerint, bár túlnyomórészt a hazaiak fognak támadni, kontrákkal meglephető a román védelem. Fontos, hogy a kevés adódó helyzetből minél többet kihasználjon a csapat. Horváth elégedett lenne az egy ponttal is, de szerencsés esetben elképzelhetőnek tartja a három pont begyűjtését is.