Gusztáv
-4 °C
1 °C

Az utánpótlás válogatott kikapott Romániában

2001.06.01. 22:26
A magyar labdarúgó utánpótlás (U21) válogatott Európa-bajnoki selejtezőn egy-nullás vereséget szenvedett Romániától. A mérkőzés egyetlen találatát Sanmartean szerezte a 82. percben. A csoportban továbbra is Olaszország vezet, megelőzve a kilenc pontos román, és az öt pontos magyar válogatottat.
A mérkőzés első helyzetét a harmadik percben a hazaiak hagyták ki, Neaga tizennégy méteres lövését Takács a léc alól tolta a kapu fölé. A folyíamatos támadó sárga-kékek az első félóra végén újabb lehetőséget puskáztak el. Cernat tisztára játszotta magát, majd középről, a tizenhatos vonaláról a kapu fölé lőtt. Egy perc múlva az első veszélyes magyar támadást láthatta a Cotroceni-stadion kétezer nézője. Szabics tizennyolc méterről lőtt, de Dolha magabiztosan hárított. A harminchetedik percben kimaradt a meccs legnagyobb magyar helyzete. Szabics ugratta ki a baloldalon Bajzátot, aki az ötös jobboldali sarkáról laposan a bal sarok mellé lőtt.

A második félidőben az első lehetőség a magyar válogatott előtt adódott az ötvenkettedik percben. Szabics indította Simeket, aki tizenhét méterről, jobbról lőtt. Dolha elvetődve megfogta a labdát. Az ellenakció végén majdnem megszerete a vezetést a hazai csapat. Neaga tizenhét méteres ballábas lövése a lécen csattant. A többet támadó román válogatott fölénye a nyolcvankettedik percben érett góllá. Sanmartean kapott labdát a magyar ötösön, lefordult védőjéről, és a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A házigazdák győzelem megérdemeltnek mondható, mivel a mérkőzésen többet és veszélyesebben támadtak.

A csoportban a Grúziát kettő-nullra verő olasz válogatott továbbra is az élen áll. Románia győzelmével megerősítette második helyét, míg a magyar válogatott öt ponttal harmadik.

Jegyzőkönyv

Utánpótlás Eb-selejtező, 8. csoport:
Románia-Magyarország 1-0 (0-0)
Bukarest, Cotroceni-stadion, 2000 néző, V: Khudiev (azeri) Románia: Dolha - Balan (Paraschiv 55.), Maftei, Dancia (Iacob 68.), Rat - Cernat (Petre 79.), Patrascu, Marincau, Neaga - Sanmartean, Dragan
Magyarország:Takács - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Bognár (Szélesi 75.) - Simek, Zabos, Gera, Halmosi (Buzsáky 38.) - Szabics, Bajzát (Hajnal 61.)
gólszerző: Sanmartean (82.)
sárga lap: Petre (86.), illetve Bognár (25.), Gyepes (50.)
A csoport állása:
1. Olaszország 6 5 1 - 15-2 16 pont
2. Románia 5 3 - 2 4-5 9
3. Magyarország 4 1 2 1 9-5 5
4. Grúzia 4 1 - 3 4-6 3
5. Litvánia 5 - 1 4 2-16 1