Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Terjék vezérletével legyőztük Grúziát

2001.06.05. 21:31
A magyar utánpótlás válogatott már teljesítette második világbajnoki selejtezőjét is, és a fiataloknak a grúzok ellen sikerült a javítás a bukaresti vereség után. A mieink jól küzdöttek, és végül az utolsó percben azt újpesti Terjék góljával megfordították a meccset, egyszersmind megszerezték a győzelmet.
Bukarestben az utánpótlás csapat sem tündökölt, és noha csak 1-0-ás vereséget szenvedett, a játék képében nagyon elmaradtak szomszédainktól. A javításra azonban kedden megvolt a lehetőség, hiszen a Fáy utcában a grúzokat fogadta Gellei Imre legénysége.

A csoport állása
1. Olaszország 13 pont/5 mérkőzés
2. Magyarország 9/5
3. Románia 7/5
4. Litvánia 6/5
5. Grúzia 0/4
A találkozó elején a grúzok veszélyeztettek, ám ezzel el is lőtték hosszú időre a puskaporukat, ám nem véglegesen. A mieink átvették a játék irányítását, Bajzát, Gyepes és Halmosi révén gólhelyzetek sorát hagyták ki. A félidő végén mindez megbosszulta magát, a grúzok teljesen váratlanul vezetéshez jutottak.

Gellei mesterit húzott

A második félidő magyar rohamokkal indult, de ezekben a támadásokban nem volt meg a kellő átütőerő, így nem sikerült az egyenlítés. Gellei mester a félidő derekán cserére szánta el magát, és Terjéket küldte csatasorba. Helyes döntés volt. Terjéknek tüstént az első megmozdulása büntetőt eredményezett. Jó labdát kapott, és a grúz bekk csak lerántani tudta. A tizenegyest a Dinamo Kijev idegenlégiósa, Bodnár vágta a kapuba.

A magyar csapat lendületet kapott ettől a találattól, és helyzetek sorát dolgozta ki, de egyik után sem örülhetett a mintegy kétezer fős publikum. Nem úgy, mint a hosszabbítás második percében, amikor Gera lövését a grúz kapus Terjék elé ütötte, és a cserecsatár a hálóba lőtt. Kétségkívül ő lett a meccs hőse. Összességében a magyar válogatott megérdemelten nyert a második félidőben csak a védekezéssel törődő grúzok ellen.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Grúzia 2-1 (0-1)
Fáy utca, 1000 néző, V: Zrnic (bosnyák)
Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Gyepes, Bognár - Simek, Zabos (Udvari, 60.), Gera, Halmosi (Terjék, 63.) - Bajzát (Buzsáky, 54.), Szabics
Grúzia: Lomaia - Sajai, Hizaneisvili, Sasiasvili, Mujiri - Gvelesiani, Devidze (Kakasvili, 92.), Digmelasvili - Korgalidze (Noladze, 64.), Asatiani (Burduli, 35.), Melkadze
Gólszerzők: Bodnár (66., 11-esből), Terjék (93.), illetve Melkadze (45.)
Sárga lap: Bodnár (51.), Gera (85.), illetve Digmelasvili (42.), Melkadze (58.), Devidze (66.), Sajai (70.)