Klaudia
-4 °C
2 °C

Nyílt levelek a Vasas elnökéhez

2001.06.08. 13:15
A labdarúgó világbajnoki selejtezők után ismét a bajnoki küzdelmekre helyeződik a hangsúly a hazai futballban. Ez a bajnokság az utóbbi évtizedben a legizgalmasabb, nem véletlen, hogy a szurkolók is hatása alá kerültek, és hallatják hangjukat. Az angyalföldi drukkerek nem mindennapi lépésre határozták el magukat, nyílt levelet küldtek az egyesület elnökének, amiben finoman fogalmaznak ugyan, de érezhető benne, hogy nem lennének elkeseredve, ha az elnök venné a kalapját.
Mint az Index már a múlt héten hírül adta: Mészáros Zoltán távozik a labdarúgócsapat menedzseri posztjáról. Mészáros akkor nem titkolta, hogy az ügyvezető elnök, Gyalog András késlekedése miatt széteshet a csapat, hiszen a meghatározó játékosok várhatóan nem kapják meg az általuk kért nagyobb összeget, mert Gyalog hajthatatlan, és nem fizet többet. Azt nem fejtegette, hogy nem tud, vagy nem akar.

Eközben azonban az események felgyorsultak, a Bosman-szabály értelmében lejárt szerződésű labdarúgóért nem kellett egyesületének fizetni, csupán vele megegyezni. Kabátért évekkel ezelőtt 5 millió forintot fizetett a Vasas, most itthon is ennek többszörösét éri, külföldre pedig akár 100 millió forintért is lehet adni. Ám lehet, hogy ingyen lesz kénytelen megválni tőle a piros-kék csapat.

Kabáték Mészárosban bíztak, mert ő megtalálta velük a hangot, Gyaloggal azonban úgy tűnik, hogy eddig nem sikerült szót érteniük. Gyalog azonban a szerződésekkel kapcsolatos megbeszéléseken mellőzte a menedzsert. Mindeközben a csapatot féltő szurkolók sem tétlenkedtek: nyílt levelet intéztek az elnökhöz. Ebből közlünk most részleteket:

Egyre növekvő aggodalommal figyeljük a VASAS DH labdarúgócsapata és a klub körül érthetetlen okból kialakult zűrzavart, mely kalandor módon sodorja veszélybe a labdarúgók és a szurkolók bajnoki álmait, az elmúlt évek erőfeszítéseit, az egész VASAS SPORT CLUB jövőjét.

Évek óta egyre kevesebb az emberi hang, s egyre meghatározóbb a vezetői arrogancia a klubon belüli konfliktusok kezelése során.

Évek óta a felelősségelkenés, a halogatás és a mellébeszélés a válasz a felvetődő problémákra, hiányzik az érdemi párbeszéd, vezetők, sportolók és szurkolók között.

Mára végzetesen megfagyott a légkör a legtöbb nézőt és befektetőt vonzó focicsapat és a klubot feléjük immáron egyedül képviselő Gyalog András ügyvezető között.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy Gyalog András ügyvezető ugyanolyan lekezelő stílusban tárgyal milliókat érő játékosokkal, mint a milliók forrását jelentő sokasággal, a szurkolókkal.

Mindenesetre annyi bizonyos: ezek a feszültségek aligha tesznek jót a Sopronban fontos bajnokit játszó csapatnak.