Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Unalmas meccsen verte a Dunaferr a Lokit

2001.06.09. 19:48
Kapcsolódó cikkek (1)
A Dunaferr nagy esélyt szalasztott el pár fordulóval ezelőtt, amikor a nagy rivális, Ferencváros ellen képtelen volt hazai pályán nyerni, így nem történt változás a tabella élén. Az esélyt az elsőségre - mégha átmenetileg is - ezen a hétvégén ismét visszakapták az újvárosiak. Az igaz, hogy mindebben jelentős szerepet játszott, hogy összességében két meccsel játszottak többen a zöldeknél. A Debrecen veresége esetén viszont szinte kilátástalan helyzetbe kerülhet. A Dunaferr azonban nem kegyelmezett.
Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, érezhető volt, hogy a bajnoki címvédő nem bízza a három pont sorsát a véletlenre. Tököli lapos lövését azonban Balogh szögletre ütötte. Két perc múlva érkezett a válasz, Szabó szögletét Turján fejelte kapura, Rabóczki már verve volt, de Éger kisegítette a kapust, és a gólvonalról a mezőnybe vágta a labdát.

Újabb két perc elteltével pedig már vezetett a hazai csapat. A szlovák Penksa remek labdával szöktette Rósát, aki a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát, és a labda a jobb sarokba vágódott.

Ez a gól aztán olyannyira megnyugtatta a hazaiakat, hogy mintegy húsz percen át semmi veszélyt nem jelentettek a Loki kapujára. Unalmas, színvonaltalan volt a meccs, a Debrecen nem tudott, a Dunaferr nem igazán akart változtatni az eseménytelenségen.

Aztán némileg váratlanul újabb gólt szerzett a Dunaferr. Tököli kitűnő cselekkel, pazar szólóval játszotta át a vendégvédelmet, így ziccerbe került, és könyörtelenül ki is használta a válogatott, tavalyi gólkirály a lehetőséget.

A második félidőben újabb váratlan fordult történt. Tököli kezezése miatt a játékvezető a tizenegyest ítélt, amit Kerekes magabiztosan lőtt a hálóba. Ez a gól azonban nem hozta fel a kiesés ellen foggal-körömmel harcoló Debrecent. Mi több, Zavadszky révén újabb találatot érhettek volna el a hazaiak, de az MTK-hoz távozó futballista a kapufára lőtt.

A rendes játékidő lejárta előtt óriási esélyt hagyott ki a Debrecen. Szathmári egy kapu előtti kavarodás során lőhetett, de Rabóczki nagy bravúrral mentett. Így a Dunaferr végül, ha küszködve is, megszerezte a három pontot, és ezáltal még él a reménye, hogy nemzetközi kupaszereplést jelentő helyre küzdje fel magát.

Jegyzőkönyv
Dunaferr - Debreceni VSC 2-1 (2-0)
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Penksa, Rósa H., Jäkl (Salamon, 46.), Nikolov (Pomper, 90.) - Nicsenko (Zavadszky, 59.), Tököli.
DVSC: Balogh - Szatmári, Turján (Hanák, 46.), Aleksic, Kovács N. - Ulveczki, Böőr, Szabó II. (Sándor, 86.), Vadicska - Bajzát (Müller, 62.), Kerekes.
Gólszerzők: Rósa (15.), Tököli (40.), ill. Kerekes (11-esből, 53.)
Sárgalap: Aleksic (59.)