Valér
4 °C
8 °C

Az utolsó percben nyert a Sopron

2001.06.09. 18:36
Kapcsolódó cikkek (1)
A Vasasnak és a Sopronnak is nagyon fontos volt a szombati mérkőzés, hiszen a Vasas győzelme esetén életben tarthatja bajnoki álmait, míg a Sopronnak a bennmaradás érdekében volt létfontosságú a pontszerzés. Az angyalföldiek szakvezetője, Bozsik Péter úgy tartotta, ha ezt a találkozót megnyerik, akkor simán megszerezhetik a bajnoki címet, mert abban biztos, hogy a Ferencvárost megverik idegenben. A győzelem azonban csupán álom maradt a piros-kékek számára, hiszen a kapu előtt gyámoltalanok voltak, míg a Sopron az utolsó percben betalált, és ez döntőnek bizonyult.
Az első félidő a vártnál gyengébb színvonalú játékot hozott, a várakozással ellentétben leginkább a biztonságra törekedtek a csapatok. Elmaradtak a várt rohamok, alig forogtak veszélyben kapuk. Üdítő kivételt csupán Nagy Tamás helyzete jelentett, de ő az ötösön belülről lőhetett, ám még a kaput sem találta el, csúnyán mellé vágta a labdát.

A Vasas is próbálkozott, előbb Pető Tamás révén, ám a válogatott középpályás - nagy helyzetben - nem tudta jól átvenni a labdát, így odalett a kecsegtető lehetőség. Kabát és Tóth Norbert is próbálkozott, de kevés sikerrel.

Egy komikus jelenetnek is szemtanúi lehetett a népes publikum, hiszen Somogyi nagy lövését Preisinger hárította, és így az el sem juthatott a kapuig. Alighanem megköszönték a Vasas-védők a válogatott csatárnak ezt a pompás mentést.

Preisinger egyébként talán a meccs legrosszabb teljesítményét nyújtotta, hiszen még az első félidőben lövés helyett - nyolc méterre a kaputól - passzolt, így ez a helyzet is kihasználatlanul maradt.

A második félidőben aztán a Vasas érezhetően döntésre kívánta vinni a dolgot. Szili szabadrúgása a kapufán csattant, míg Kabát távoli lövését nagy bravúrral hárította a soproni hálóőr. A Sopronnak a meccs ezen időszakában még helyzete sem akadt, a Vasas fölénybe került. Gólt azonban nekik sem sikerült elérni.

Aztán az utolsó percben megszületett - némileg váratlanul - a soproniak vezető, egyszersmind győzelmet jelentő gólja. Kontrát indított a Sopron, a csereként beállt Sira Nagy Tamást indította, aki a kifutó kapus mellett elgurította a labdát, amit az előre húzódó középhátvéd, Szabados József az üres kapuba passzolt.

A Vasas a kapu előtt gyámoltalan volt, Sowunmi kevés veszélyt jelentett a kapura, mindennél többet mond a vendégek hajrábeli támadójátékáról, hogy a védő Juhár Tamás előretörései voltak a legveszélyesebbek. Így foszlottak szerte a bajnoki álmok, míg a másik oldalon nagy volt az öröm, hiszen így már hét pont előnybe kerültek az ugyancsak a kiesés ellen harcoló jövő heti ellenfél, Debrecennel szemben.

Jegyzőkönyv
Matáv Sopron - Vasas 1-0 (0-0)
Matáv Sopron: Horváth T. - Szabados, Vincze G. , Salagean - Orabinec, Horváth R., Tóth M. (Sira, 54.), Somogyi - Szőke (Perger, 54.), Preisinger 6 (Tóth I., 74.), Nagy T.
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg Cs. (Tiber, 80.), Zováth, Juhár, Tóth A. - Simek, Pető, Szili, Tóth N. - Kabát, Sowunmi.
Gólszerzők: Szabados (90.)
Sárgalap Pető (30.), Szili (67.), Juhár (76.)