Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Zalaegerszeg teljesítette a kötelezőt

2001.06.09. 22:13
Kapcsolódó cikkek (1)
A ZTE-nek a már kiesett Lombard ellen kötelező volt a győzelem, hiszen kizárólag így kerülhettek jelentős lépéselőnybe a kiesés ellen harcoló Lokival szemben. A mérkőzés azonban nem indult könnyen, az első félidőben gyatrán futballoztak, ám egy kiállítás után - ha nehezen is - kihasználták a kínálkozó esélyt.
Az egerszegiek az első játékrészben korántsem úgy játszottak, mint akinek égető szükségük van a pontokra. Nem találták a ritmust, a sikeresen romboló Lombard azonban becsülettel helytállt.

A második félidőben aztán felgyorsultak az események. Három perc sem telt el, amikor a tatabányai Ghéczyt második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A ZTE ezt az esélyt maradéktalanul - pillanatok alatt - kihasználta. Tíz perc alatt három gólt szereztek, jóformán ekkor több esemény történt a pályán, mint az egész első félidőben. A gólok sorát a román Radu Sabo nyitotta, aki Kocsárdi beadását hét méterről fejelte a kapuba.

Ezek után Waltner következett, majd újra Sabo volt eredményes. A Lombard azonban, amikor már mindenki azt várta, hogy megroggyan, és egy nagy verésbe fut bele, egy perc múltán szépítettek. Az idén először kezdő jugoszláv Pekovics tizenegyesből lőtt a kapuba. A félidő hajrájában, a befejezés előtt hét perccel újra ő volt eredményes.

A Lombard nagyon küzdött, de az emberelőny megpecsételte a sorsukat. Mindenesetre a becsületükön nem esett folt. Ha így harcoltak volna az egész idényben, akkor aligha jutnak ilyen korán a kiesés sorsára.

Jegyzőkönyv
Zalaegerszeg - Lombard 3-2 (0-0)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balog Cs. - Babati, Bonchis, Nagy Cs., Róth (Sabo, 55.) - Waltner, Egressy.
Lombard: Balogh - Ghéczy, Hornyák, Cseri - Árki, Vámosi, Molnár B., Jeremejev (Zirakadze, 68.), Schafranek (Gelbmann, 78.) - Potemkin, Pekovic.
Góllővök: Sabo (60., 67.), Waltner (65.), ill. Pekovic (11-esből, 68., 83.)
Sárgalap: Ghéczy (23., 49.), Pekovic (38.), Udvari (67.), Sabo (70.), Árki (71.)
Piroslap: Ghéczy (49.)