Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nem érdemelt győzelmet a Fradi

2001.06.10. 19:07
Kapcsolódó cikkek (1)
A várakozásokkal ellentétben nem lett botrány a Kispest-Ferencváros meccs előtt, a nézők nagy nyugalomban készülődtek az összecsapásra. Kétségkívül a Ferencváros számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, hiszen a Dunaferr az előrehozott meccseinek köszönhetően megelőzte a zöldeket. A Fradi azonban nem tudta a legnagyobb helyzeteit sem értékesíteni, így a Dunaferr maradt az éllovas.
A Kispest számára egy jó hírrel indult a mérkőzés, Szurgent Lajos ugyanis elmondta, hogy alighanem a Kispest nem lesz vidéki csapat. A játékosok az elmúlt napokban is ezzel az üggyel foglalkoztak, így nem volt könnyű dolga rendet tenni, de szerinte nem esélytelenek, és az eredmények úgy alakultak, hogy még a dobogó sem elérhetetlen számukra.

A Fradi viszont jobban kezdett, az egykori kispesti Tóth Mihály többször helyzetbe került, de mindannyiszor elhibázta a lehetőségeket. Lipcsei is aktív volt, de lövését blokkolták a hazai védők. A beívelések csak néhányszor jelentettek veszélyt a kapuk előtt, bár a Kispestről még csak annyit sem lehet elmondani, hogy ily módon veszélyes volt.

A Fradi azonban Pinte révén előnnyel zárhatta volna a félidőt, miután a Nota és a védő nem értette meg egymást, így a labdát végül Pinte vihette el, és csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba passzoljon, ám képtelen volt ezt az egyszerű feladatot megoldani a szlovák légiós. Megállította a labdát két méterre a hálótól, de még a kaput sem találta el.

Az első félidő hosszabbításában Tóth került ziccerbe, ám Nota mellett képtelen volt ellőni a labdát. Végső soron unalmas 45 percet láthattunk, és a nézőtéren leginkább az keltett felháborodást, hogy a partjelzők olykor igencsak indiszponáltan lengettek, és többször tévesen állították meg a Kispest akcióit.

A második félidőben újra a Fradi volt aktívabb, de Pinte lövése célt tévesztett, Hrutka ravasz szabadrúgását pedig Nota hárította. Majd a nem igazán jó formában lévő Pinte lőhetett, nem sokkal később Kriston próbálkozott, ám Nota ismét magabiztos volt.

A 64. percben ismét hihetetlen - egyben komikus - jelenetek adódtak. Sasu kiváló cselekkel ment el a jobboldalon, középre gurított, Faragó szemben a kapuval - senkitől sem zavartatva - vette át a labdát, ám elképesztő megoldást választott, lövés helyett cselezett, és így elügyetlenkedte a száz százalékos helyzetet. Ugyanúgy elszórakozta a lehetőséget, mint Pinte.

A Fradi némileg magához tért, alighanem érezték, hogy hátrányba is kerülhetnek, ha így játszanak tovább. Ennek jeleként Tóth lövésre adott vissza egy labdát, amit Kriston tűzött rá, de Nota megintcsak a helyén volt.

A csereként beállt Fülöp előtt adódott a következő lehetőség, szép cselek után Notába lőtte a labdát, ám az egy védőről Tóth elé pattant, aki éles szögből nem tudott a hálóba lőni. Téger nagyot mentett. Az újabb zöld-fehét lehetőségre sem kellett sokat várni, hiszen Lipcsei szabadrúgása centikkel suhant el a jobb kapufa tövénél.

Mindent egybevéve nem érdemelt győzelmet a Fradi, mert a legjobb lehetőségeket is elszórakozta. Több botlást azonban már engedhet meg magának Csank János társulata, hiszen a Dunaferr az előrehozott meccseinek köszönhetően egy ponntal megelőzte az Üllői útiakat. A Fradinak nyernie kell, ha életben akarja tartani bajnoki álmait.

Jegyzőkönyv
Bozsik stadion, 8.000 néző, v.: Juhos (Veres, Tompos)
Kispest: Nota - Szekeres (Babos, 76.), Lőrinc, Téger, Müller - Füzi K. (Torghelle, 61.), Pintér, Kovács B. (Németh N., 73.), Piroska - Faragó, Sasu.
FTC: Szűcs L.- Hrutka, Dragóner, Cheregi - Kriston, Gyepes (Vén, 79.), Lipcsei, Keller (Nagy N., 66.) - Gera (Fülöp, 68.), Tóth M., Pinte.
Sárga lap: Piroska (36.), Dragóner (49.), Sasu (85.)