Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bizonytalan a magyar gólkirály sorsa

2001.06.12. 15:15
Kabát Péter az idei szezonban lett a Vasas meghatározó játékosa, mindeddig 21 gólt szerzett, ezzel a bajnokság legeredményesebb játékosa, a válogatottban is egyre stabilabbnak tekinthető a helye. Hetek múlva viszont lejár a szerződése az egykori kispesti támadónak, és korántsem biztos, hogy továbbra is a Vasas kötelékében marad. Információink szerint négy-öt klub is szeretné a soraiban látni, de az elsőbbség természetesen a Vasasé.
Kabát Pétert, a múlt héten a Vasastól távozó menedzser-igazgató, Mészáros Zoltán ötmillió forintért vitte Angyalföldre, és a jelek szerint kitűnő vételnek bizonyult, hiszen eddig 21 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Kabát ragaszkodott is a menedzserhez, és kilátásba helyezte, ha Mészáros megy, ő sem marad tovább a Fáy utcában.

A Kispest elleni meccs után sok minden tisztázódhat

"Azt hiszem természetes, hogy ragaszkodom Zolihoz, mert nem csak szakmailag, hanem emberileg is igen közel állt hozzám. Amit megígért valamennyi alkalommal teljesítette, a végtelenségig korrekt volt. Ő nem csak azzal törődött, hogy összevásároljon egy jó csapatot, értett a mi nyelvünkön, az edzések után számtalan alkalommal beszélgetett velünk" - válaszolt Kabát az Index kérdésére, amikor a ragaszkodásának okáról faggattuk.

Hozzátette, hogy Gyalog Andrást nem ismerik kellőképpen, ezért többször egyeztettek már, az utolsó fordulóra várhatóan a hétvégi Kispest elleni meccs után kerül sor. Közvetlenül a meccs után látogatom meg az elnök urat, és akkor sok minden kiderülhet a jövőt illetően.

Még nem mérlegelte igazán az ajánlatokat

Arra a felvetésre nem kívánt reagálni, hogy mennyivel lehetne a Fáy utcában tartani, ám információnk szerint őt és Sowunmit maximum plusz évi 15 millióból jobb belátásra lehetne bírni. Ez az összeg annak tekintetében nem is sok, hogy egy esetleges külföldi szerződtetéskor 100 milliót is érhetnek - fejenként.

Kabát nem tagadta, hogy felvette a kapcsolatot a Zalaegerszeg vezetőivel, mint ahogy más klubokéval is, de eddig konkrétumok még nem születtek. "Végighallgattam az ajánlatukat, az igazi mérlegelés azonban csak a sorsdöntő bajnokik után jöhet, addig az a legfontosabb, hogy minél jobban szerepeljen a Vasas." - összegzett a válogatott futballista.