Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Lisztes Krisztián Brémába igazolt

2001.06.12. 21:57
A Grúzia elleni világbajnoki selejtező előtt már kiderült, hogy a magyar válogatott középpályását, Lisztes Krisztiánt a Bundesliga hetedik helyén szereplő Werder Bremen kívánja leigazolni. A Werder egyik elöljárója, a korábbi kiváló futballista, Klaus Allofs személyesen tekintette meg a mérkőzést, és azt mondta, hogy egy ilyen típusú futballistára lenne szüksége a zöld-fehéreknek.
Lisztes Krisztián
A Stuttgart menedzsere, Rolf Rüssmann kedden bejelentette: Lisztes Krisztián és Stefan Blank a Werder Bremenhez szerződik. Lapértesülések szerint a német kikötőváros csapatának kiöregedő félben van az irányítója, az osztrák Andreas Herzog, és a klub már korábban is kereste esetleges utódát.

A vételárat sem titkolták el: a két játékosért négymillió márkát fizetett a brémai csapat. Ez azt jelenti, hogy gyaníthatóan Lisztes eredeti három és fél milliós vételárát nem fizette ki a Bremen, így az ára körülbelül hárommillió márka lehetett. Lisztest a 92-es KEK-győztes három évre szerződette.

A korábbi pletykák tehát nem bizonyultak valósnak, miszerint Lisztes Olaszország felé veszi az irányt. Lisztes az Indexnek korábban már elmondta, hogy kizárólag első osztályban hajlandó játszani, a második vonalba semmiképpen nem szerződik. A Werden Bremen hetedik helyen zárta a Bundesliga idei szezonját.