Auguszta
-3 °C
2 °C

A kupadöntő partvonalán túlról

2001.06.14. 14:50
Telefonon és emilen több visszajelzést kaptunk a kupadöntővel kapcsolatos írásunkra (Két év után ismét kupagyőztes a Debrecen), amelyben szurkolók azt sérelmezték, hogy a "balhé" kirobbantójaként a két, döntőt vívó csapat szurkolóit állítottuk be. Természetesen a magyar labdarúgás (és szurkolási-kultúra) jelenlegi állapotában eszünkben sem volt hangulatot kelteni, ezért elnézést kérünk az érintett és meggyanúsított drukkerektől. S lássuk, hogy ők hogy látták mindezt!
Mint az index.hu régi olvasója kérem Öntől, hogy ne engedjék meg, hogy az index is az írott sajtó szintjére zuhanjon vissza és tudósításaiban teret engedjen nyilvánvaló hazugságoknak és a tények elferdítésének.

Hogy miért írom ezt? Tegnap kupadöntőt játszott egymással a Debrecen és a Videoton. A mérkőzésről szóló tudósításban Bodonyi Zsolt (_) azt írja, hogy a két szurkolótábor egy része összeverekedett egymással. Ez megdöbbentő és vérlázító hazugság. A fehérvári szurkolók az őket provokáló és a meccsen nem tudni mit kereső (balhét) ferencvárosi szurkolókkal verekedtek össze. A pályára futó debreceni szurkolók a fehérváriaknak mentek volna segíteni.

Egyébként a mérkőzés egész ideje alatt a meccs kezdete előtt és a meccs után a két egyébként szoros baráti viszonyban lévő szurkolótábor egymás csapatát is biztatva Magyarországon szokatlan sportszerű és ünnepi hangulatot teremtve szurkolt. Egymás csapatát a meccs előtt és után megtapsolták, ünnepelték.

Üdvözlettel:
egy fehérvári olvasó

* * * *

Szeretnék tiltakozni Bodonyi Zsoltnak a labdarúgó Magyar Kupa döntőjéről szóló beszámolójában állított valótlanságok miatt. A verekedést a nézőtéren nem a két csapat szurkolói kezdeményezték, hanem a döntőben nem érdekelt, pusztán balhét kereső FTC-szurkolók. Remélem, mielőbb helyreigazítást eszközöl az Index, és Bodonyi úr elnézést kér az általa leírt, a vétlen szurkolótáborokat befeketítő sorai miatt!

Köszönettel,
név és cím a szerkesztőségben

* * *

Tisztelt Bodonyi Úr!

Ön a tegnapi napon olyan szemenszedett hazugságot állított az index.hu-ra felkerült cikkében mely azonnali helyreigazításért kiállt!

Idézem: "Már a meccs előtt megtalálta egymást a két csapat szurkolótábora, a stadionon kívül vívott szó- és ökölpárbajt a nézőtéren is folytatták. A hajdúsági és a fehérvári ultrák a nézőtéren is összecsaptak, a biztonsági embereknek kellett közbelépniük. A debreceni drukkerek bezúdultak a pályára, ahonnan rövid dulakodás után a rendőrség tessékelte vissza őket a nézőtérre."

Ebben a pár sorban Ön nem kevesebbet állít, mint hogy a debreceni és a fehérvári szurkolótábor összeverekedett az utcán, majd a bunyó a nézőtéren is folytatódott. Ezzel szemben az igazság az, amit Önökön kívül minden épeszű magyar focibarát tud: a két szurkolósereg évtizedes, már-már legendás jó barátságban van egymással.

Hangsúlyozni szeretném, hogy fent idézett sorai nem csupán valótlanság állítása, hanem annál sokkal súlyosabb. Két, az ügyben abszolúte ártatlan (megtámadott!) focibarát sereget tüntet úgy fel, mintha azok mentek volna a meccsre a balhé kedvéért, holott az igazság az, hogy a "ződek" érkeztek ezzel a céllal.

Üdvözlettel: PD

* * * *

Tisztelt Index ill. Tisztelt Bodonyi Zsolt!

Felháborodottan olvastam az Ön által írt cikk kezdetét! Még hogy a debreceni és fehérvári szurkolótábor összecsapott?

Azok a *** fradisták jöttek oda a fehérvári szurkolótáborhoz balhézni a stadion előtt, de a rendőrök megakadályozták a rendbontást. Később pedig a fehérvári szektorok mellé jöttek be a fradisták újabb balhét provokálni, erre a debreceni szurkolók közül néhányan átrohantak a pályán a fehérváriaknak segíteni. Ugyanis a két csapat (a Loki és a Vidi) már régóta példaértékű barátságban áll egymással, és mindkét csapat gyűlöli a Fradit (ez az egész stadiont betöltő "Mocskos Fradi!" bekiabálásokból is kitűnt, amit a 2 szurkolótábor együttes erővel tett) és "Hajrá vidék!" buzdítással a 2 csapat szurkolótábora szinte hihetetlen jó hangulatot teremtett a stadionban.

A Vidi és a Loki régóta tartó barátsága onnan is egyértelművé válhatott volna az Ön számára, hogy amikor a Videoton esélyei már végleg elszálltak a mérkőzés végére, akkor "Szép volt Loki!" és "Debrecen, Debrecen!" kántálással ismerték el, hogy bizony a Loki volt a jobb ezen a mérkőzésen! Erre a debreceniek így köszönték meg a székesfehérváriak igen szimpatikus megnyilvánulásait: "Hajrá Vidi!", "Fehérvár, Fehérvár!"

Ugye milyen hihetetlen, hogy egy Magyar Kupadöntőt nem a 2 vidéki döntős "barát"csapat próbálja meg tönkretenni, hanem azok a **** fradisták, mert ők nem bírják elviselni, hogy az ő pályájukon játsszák a Kupadöntőt a Fradi részvétele nélkül?!

Ezzel nem csak a saját véleményemet és felháborodásomat mondtam el, hanem annak a 6000 debreceni és fehérvári szurkolónak, akik tegnap ott voltak a meccsen és együtt szurkoltak a jobb csapatnak!

Köszönettel: Név és cím a szerkesztőségben

A leveleket helyenként megszerkesztettük.