Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Ismét Dragóner fejese döntött

2001.06.16. 19:17
Kapcsolódók (1)
A meccs leginkább Telek András Üllői úti debütálása miatt volt érdekes. A fradisták egykori kedvence első alkalommal lépett pályára vendégként az Üllői úti stadionban. A döntő szót mégis a másik csapat középhátvédje, Dragóner mondta ki, aki a befejezés előtt öt perccel egy jól eltalált fejessel döntötte el a találkozó sorsát. A második félidő elején még a vendégek vezettek, a Fradi innen fordított.
Már a mérkőzés előtt ünnepeltek a Fradisták, hiszen Furulyás János virágcsokorral - természetesen zöld-fehérrel - köszöntötte a kézilabdázástól búcsúzó Kökény Beát.

A futballisták azonban csak a 20. percben adtak okot az ünneplésre. Vén vezette fel a labdát, és remek ütemben szöktette az akciót kísérő Hrutkát, aki egy testcsellel becsapta a védőket, majd ballal helyezett az elfekvő kapus alatt a kapu közepébe. (1-0) Ezután a mezőnyben folyt a játék, mindössze Pintének volt nagy helyzete, de ahogy vasárnap Kispesten, úgy most is hibázott.

A második játékrész elején bő tíz perc alatt fordított a ZTE. Még öt perc sem telte el, amikor egy jobbról belőtt labdát Egressy tizenegy méterről lőtt a tehetetlen Szűcs mellett a hálóba. (1-1).

Az 56. percben aztán jött az igazi hidegzuhany a hazaiaknak. Bonchis éles szögből lőtt, de a labda Szűcsről kipattant, az érkező Waltner pedig a megelőzte védőjét és a kapuba perdített. (1-2)

Hat perccel később sikerült egyenlíteni a bajnoki címért küzdő FTC-nek. Gera rajtolt egy belőtt labdára és a tizenhatoson belül Turival ütközött levegőben. Meglepetésre Bede büntetőt adott a hazaiaknak, amit Csiszár félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. (2-2)

Öt perccel a vége előtt Vén szögletét kifejelték a védők, pechjükre éppen Gera elé, aki lágyan visszaívelte a labdát és az előrehúzódó Dragóner nyolc méterről fejelt a tehetetlen Túri mellett a hálóba. (3-2)

A hazaiak, csak a ZTE vezetése után kezdtek el úgy játszani, ahogy egy bajnokesélyesnek illik. A zalaiak pedig talán megijedtek vezetésük tudatában. Dragóner fejese pedig még sokat jelenthet Csank János csapatának, ám a Vasas ellen ez a produkció kevés lesz...

Jegyzőkönyv
FTC - ZTE 3-2 (1-0)
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Cheregi - Kriston, Lipcsei, Vén, Gyepes (Horváth P., 71.) - Pinte, Tóth M. (Gera, 54.), Fülöp (Csiszár, 46.).
Zalaegerszeg: Turi 5 - Kocsárdi 5, Telek 6, Csóka 5 (Strasser 0, 79.), Balog Cs. 6 - Babati 5, Bonchis 5, Nagy L. 5 (Nagy Cs. 0, 70.), Gaál 5 (Róth 0, 61.) - Waltner 6, Egressy 6.
Gólszerzők: Hrutka (19.), Csiszár (11-esből, 62.), Dragóner (85.), ill. Egressy (49.), Waltner (56.)
Sárga lap: Turi (61.), Waltner (89.), Cheregi (91.)