Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kenesei két tizenegyese döntött

2001.06.16. 19:39
Kapcsolódók (1)
Az Újpest tíz éve nem tudott nyerni Győrött, és ezt a tendenciáját most is folytatta. Így a dobogóért folyó harcban a hazaiak előnybe kerültek Kisteleki István csapata ellen. A győri siker értékét növeli, hogy a hazaiak a 3. perctől emberhátrányban játszottak. Az Újpest csak az utolsó félórában játszott tudásához méltóan és ez kevés volt.
A nagy meleg ellenére is nagy iramban kezdtek a csapatok. A 3. percben pedig már emberelőnyben játszott a vendég Újpest. Dvérit állította meg kiméletlenül Bajusz, és a játékvezető azonnal a piros kártyát mutatta fel az ETO hátvédjének. Teljesen felesleges szabálytalanság volt. A 13. percben pedig már gólelőnybe is kerültek a vendégek. Tokody nyolc méterről, egy jól eltalált lövéssel juttatta előnyhöz az Újpestet. (0-1)

A 34. percben egyenlítettek a hazaiak. Kozma kezezett a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt pedig Kenesei lőtte a kapuba. (1-1) A második játékrész legelején pedig már a vezetést is megszerezték az emberhátrányban játszó hazaiak. Lőw a saját tizenhatosán belül ütközött Vayerral, majd megismétlődött az első gól előtti szituáció. Büntető, Kenesei, gól. (2-1)

Az Újpest megpróbált újítani, de a legnagyobb helyzetet így is a győriek hagyták ki. Nagy László vezette kapura a labdát, de ahelyett, hogy leadta volna a még jobb helyzetben lévő Vayernak, inkább a kapusba lőtte a meccs legnagyobb helyzetét.

Talán ez volt a jeladás a vendégeknek, mert huszáros hajrába kezdtek. Ám Posza ezen a napon elképesztő szerencsével - igaz ez csak jó kapusnak van - védett. Urbán lövésénél már mindenki gólt kiáltott, ám jött Posza és hárított.

Ha az Újpest végig úgy küzdött volna, mint az utolsó félórában, még mindig harcban lenne a bajnoki címért, így azonban, már a dobogós helyezésért is megkell küzdeniük. A Győr viszont dicséretet érdemel, mert szinte végig emberhátrányban játszva is.

Jegyzőkönyv
Győr - Újpest 2-1 (1-1)
Győr: Posza 7 - Böjte 6, Stark 0 (Bognár 6, 14.), Győri 6, Bajusz 1 - Baumgartner 6 (Nagy L. 0, 71.), Farkas 6, Szanyó 5, Károlyi 5 - Kenesei 7 (Mracskó 0, 66.), Vayer 7.
Újpest: Szántai 6 - Medgyesi 5, Urbán 5, Pető 4 - Tokody 6 (Terjék 4, 41.), Kozma 4 (Galaschek 4, 43.), Korolovszky 6, Dvéri 5, Pest K. 4 (Deme 0, 68.), Lőw 5 - Herczeg 5.
Gólszerzők: Kenesei (mindkettő 11-esből, 34., 48.), ill. Tokody (12.)
Sárga lap: Stark (11.), Kozma (34.), Pest K. (52.), Posza (90.)
Piros lap: Bajusz (4.)