Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Debreceni siker a kiesési rangadón

2001.06.16. 20:29
A kiesés szempontjából létfontosságú találkozón a kupagyőztes Debrecen szerezte meg a három pontot, így a ZTE Üllői úti vereségével még bármi lehet. A Loki ugyanolyan elánnal küzdött, mint a szerdai kupadöntőben, és ez újra eredményre vezetett az enerváltan játszó Sopron ellen.
Annak ellenére nem volt telt ház, hogy a hazaiak a hét közepén Magyar Kupát nyertek, és a tét sem volt kicsi. A hazaiak pedig már a mérkőzés elején jelezték, hogy ők nem akarnak kiesni.

Szatmári hagyta a baloldalon az egész soproni védelmet maga mögött, majd pontos középre adását Kerekes három méterről a kapuba bólintotta. (1-0) A hazaiak ezután is támadásban maradtak, a Sopron mindössze a 30. percben veszélyeztetett először.

A Loki játékosai visszavettek az iramból, ám a vendégek így sem tudtak komoly veszélyt jelenteni Balogh kapujára. Bajzáték még "takarékon" játszva is több veszélyes helyzetet teremtettek az ellenfél kapuja előtt.

A második félidő első negyedórájában aztán eldöntötte a találkozót a Debrecen. A játékrész hatodik percében Bajzát adott be balról, és a tökéletes ütemben érkező kerekes nem hibázott, öt méterről fejelt a rövid sarokba. (2-0)

Nyolc perccel később Radojicic végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, és lövése a jobb felső sarokba vágódott (3-0). A gólnak az addig két gólt szerző Kerekes örült a legjobban, aki örömében kirúgta a labdát a közönség közé. Ez pedig egy sárgalapos megmozdulás volt, és mivel neki már volt egy ilyenje, így mehetett is zuhanyozni.

A befejezés előtt tíz perccel váratlanul szépített a vendég Sopron. Salagean beívelését Tóth I. fejelte 8 m-ről a léc alá (3-1).

A Debrecen teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot, így még mindig nyílttá téve a kiesésért folytatott harcot. Ha az egész bajnokság során úgy játszott volna Pajkos edző csapata, mint ezen a héten, akkor biztos nem a kiesésért küzdenének.

Jegyzőkönyv
Debrecen - Matáv Sopron 3-1 (1-0)
DVSC: Balogh - Kovács N., Aleksic, Szatmári - Bernáth, Ulveczki (Hanák, 29.), Szabó II. (Radojicic, 46.), Vadicska, Böőr - Bajzát (Turján 0 , 63.), Kerekes 7-2=5.
Sopron: Horváth T. - Vincze G., Szabados, Salagean - Orabinec 4, Tóth M. (Perger, 56.), Somogyi, Horváth R. (Szőke, 68.), Tóth I. - Sira, Preisinger.
Gólszerzők: Kerekes (3., 55.), Radojicic (63.), ill. Szőke (78.)
Sárga lap: Preisinger (26.), Kerekes (58.), Bajzát (60.), Szabados (62.), Tóth I. (77.), Vincze G. (85.)
Piros lap: Kerekes (64.)