Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egy Tökölivel jobb volt a Dunaferr

2001.06.16. 21:04
Kapcsolódó cikkek (1)
A vendégcsapat számára létfontosságú volt a három pont megszerzése, hiszen csak így maradhatott versenyben a bajnoki címért. Ezt a "kötelezőt" hozta is Egervári Sándor csapata, Tököli két góljának köszönhetően. A hazai Videoton jobban játszott, mint a szerdai kupadöntőn, de ezen a délutánon a dunaújvárosiak jobb helyzetkihasználása döntött.
A második percben Zombori hagyta ki a kihagyhatatlant, még ő is meglepődött a lehetőségen, és sikerült is kihagynia. Az ötödik percben pedig már meg is bosszulta magát a kihagyott helyzet. Nikolov beadására Tököli emelkedett a legjobban, és fejelt a hazai kapuba. (0-1)

A bekapott gól után a hazaiak támadtak többet, de Rabóczki ragyogóan védett. A 19. percben Korsós, majd nyolc perc múlva Zombori hagyott ki a nagy helyzetet. Egy perc múlva, Tököli lövését védte bravúrral Milinte.

A második félidő legelején egyenlítettek a hazaiak. Két perc telt el a félidőből, amikor Korsós szögletét követően Kiskapusi 8 méterről a bal kapufa tövére fejelt, a labda onnan került a kapuba. (1-1).

A Dunaferr ezután több veszélyes támadást vezetett, de nem sikerült gólt elérnie. Egészen a 66. percig, amikor szinte megismétlődött az első gól előtt látott akció. Ismét Nikolov húzott el a jobb oldalon, beadására pedig ismét Tököli érkezett, aki ezúttal lábbal helyezett a kapuba, mintegy hat méterről. (1-2)

Ezután fölényben játszott a Videoton, de helyzeteit nem tudta gólra váltani. A Dunaferrnek a győzelemmel pedig megmaradtak az esélyei, hogy megvédje bajnoki címét.

Jegyzőkönyv
Videoton - Dunaferr 1-2 (0-1)
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilotic - Szalai T. (Fodor, 78.), Csató, Julinho, Tóth B., Usvat (Földes, 77.) - Korsós (Csernyijenko 4, 60.), Zombori 5.
Dunaferr: Rabóczki- Molnár Z. (Sindjic, 54.), Éger, Bagoly, Kiss Gy. (Kóczián, 77.) - Nikolov, Jäkl (Zavadszky, 69.), Rósa H., Penksa, - Tököli, Nicsenko.
Gólszerzők: Kiskapusi (47.), ill. Tököli (5., 66.)
Sárga lap: Balassa (9.), Molnár (17.), Csató (31.)