Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Kiesett a Debrecen

2001.06.20. 19:57
Búcsúzott a legmagasabb osztálytól a Debrecen. Pajkos János tanítványai Kispesten csak gólnélküli döntetlent játszottak, így a hátralévő mérkőzésektől függetlenül kiestek az NB I-ből. Már csak egy reményük maradt a hajdúságiaknak: ha másodosztály bajnoka, a BKV Előre visszalép az indulástól.
A szakadék szélén táncoló Debrecen a három pontért érkezett a fővárosba. A hajdúságiak önbizalmát nem csak a megnyert Magyar Kupa, hanem a legutóbbi fordulóban a Sopron elleni győzelem is növelhette. A Kispest számára túlságosan nagy tétje nem volt az összecsapásnak, hiszen a piros-feketék az elmúlt fordulókban már biztosították NB I-es tagságukat.

Az előzetes várakozásokkal szemben hazai támadásokkal indult a mérkőzés, előbb Faragó lőtt tizenötről, majd házi gólkirály, Sasu veszélyeztetett. A román légiós először hat méterről, majd néhány perc múlva húsz méterről tette próbára Baloghot. A vendégek először a félidő közepén próbálták bevenni Tóth kapuját, de Szatmári lövését védte a kapus.

A második játékrészben eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa. A csereként beállt Piroska labdájával Sasu lépett ki a védők közül, a kivetődő pedig Balogh azonban elkaszálta a csatár lábát. A megítélt büntetetőt Piroska lőtte, de Balogh nagyszerű védéssel hárította a tizenegyeset. A vendégek játékára alaposan rányomta bélyegét két csatáruk hiánya: sem Kerekes, sem Bajzát nem léphetett pályára a hajdúsági csapatban.

A döntetlennel a Debrecen kiesett az NBI-ből. Már csak egy lehetőségük maradt piros-fehéreknek: ha a másodosztály Keleti csoportjának bajnoka, a BKV Előre nem vállalja a magasabb osztállyal járó kiadásokat, és visszalép a Debrecen javára.

Kispest-Honvéd - Debreceni VSC 0-0
Bozsik-stadion, 1500 néző, V: Szabó Zs.
Kispest: Tóth J. - Szekeres, Téger, Lőrinc - Dubecz, Pintér, Pasic (Buzás 76.), Németh - Torghelle (Piroska 57.), Faragó, Sasu (Kiss 64.)
Debrecen: Balogh - Kovács N. (Balás 74.), Aleksic, Turján (Müller 79.), Hanák - Bernáth, Vadicska, Radojicic (Szabó II 67.), Szatmári - Ulveczki, Böőr
sárga lap: Torghelle (49.), Lőrinc (54.), Dubecz (71.), illetve Aleksic (33.), Balogh (62.)