Klaudia
-4 °C
2 °C

Két tizenegyessel nyert a Fradi

2001.06.20. 16:56
Mivel a Dunaferr az utolsó fordulóból előrehozott meccsét megnyerte a sereghajtó Lombard ellen, így vezeti a bajnoki tabellát, egy ponttal megelőzve a Ferencvárost. Miután a zöld-fehérek sem mondtak le a bajnoki címről, így természetesen a győzelmet tűzték ki célul maguk elé a Vasas elleni összecsapás előtt. Végül két tizenegyessel nyertek is a hazaiak.
Kétségkívül a Fradi malmára hajtotta a vizet a meccs előtt, hogy a Vasasban nem játszhatott három sárga lapja miatt a válogatott középhátvéd, Juhár Tamás. Így Pető Tamás és Zováth János pótolta őt, akik együtt még soha nem játszottak a védelem tengelyében. A zöldek azonban egy támadó szellemű csapattal álltak fel, hiszen három csatárral vágtak neki az ütközetnek.

A Fradi kezdett nagyobb iramban - Tóth Mihály az ötösön forgolódott, de lövéshez nem jutott -, ám a Vasas sem volt megilletődött, hiszen titkon még az angyalföldiek sem mondtak le arról, hogy a második helyre odaérjenek, egyszersmind a nemzetközi kupában induljanak. Pinte helyzete, tizenhatról lőtt, is a Fradi fölényét jelezte.

Ketten is lyukat rúgtak a tizenhatoson belül

Az első negyedóra letelte után néhány perccel vezetéshez jutott a Fradi. Gera lépett ki a bizonytalankodó védők közül, és Kövesfalvi mellett is elhúzta a labdát az ötös sarkánál, majd elesett. Bukovics játékvezető a tizenegyesre pontra mutatott. A vitatható büntetőt Tóth Mihály nyugodtan lőtte a kapus mellett a jobb sarokba.

A Vasasnak momentumai sem voltak, a Fradi pedig folyamatosan vezette akcióit. Előbb Pető mentett egy veszélyes beadást, majd Gera bal oldali labdáját előbb Kriston nem találta el az ötös sarkán, majd miután tovább gurult a labda, Tóth Mihály rúgott luftot a tizenhatos vonalánál.

A félidőre végére éledt fel a Vasas

A Vasas az első félóra végén kezdett feléledni, a csereként beállt - Tóth Norbertet váltotta - Komódi lőtt kapura, de középre tartó bombáját a hazai szurkolók által a szezon legjobb játékosának választott Szűcs magabiztosan fogta. Nem sokkal később is ő veszélyeztetett, eredmény nélkül. Hasonlóképpen járt Zabos is.

A második játékrészt is aktívabban kezdték a hazaiak, Pinte egyedül léphetett ki a baloldalon Csiszár remek átadásával, ballal a hosszú sarkot vette célba, ám Kövesfalvi gyors vetődéssel hárította a lövést.

Egy perc, két tizenegyes

A félidő közepe előtt azonban így is eldőlt a meccs. Egy baloldali beadást követően Gera feldobta magát, ám Bukovics ismét a büntetőpontra mutatott. Csiszár viszont fél méterrel a kapu mellé lőtt. Egy perc sem telt, amikor újra Gera került helyzetbe, őt most Zováth rántotta le. Bukovics megint tizenegyest ítélt. Ezt már Hrutka révén értékesítette a Fradi.

Két perc múltán kis híján elszabadultak az indulatok. Sowunmi tartott rá Dragóner lábára, ám nem érte el a labdát, csak a bekket. Lipcsei ezek után elégtételt vett a játékoson - a bírót is fellökték a lökdösődő játékosok -, de Bukovics megkegyelmezett a perlekődnek, pályán maradhattak a magukról megfeledkezett futballisták.

Nemsokára Gera került helyzetbe, de a szép labdaátvétel után már nem maradt ereje a lövésre. Amikor pedig maradt, akkor három méterrel lőtt fölé. A Fradi legaktívabb játékosa ettől függetlenül a fiatal támadó volt, tíz perccel a vége előtt a rövid sarokba tartó labdáját Kövesfalvi ártalmatlanította.

Még csak a szépítés sem sikerült

A Vasasnak még csak a szépítésre sem futotta az erejéből, hiszen Kabát két méterről fölé emelt. Néhány perccel a vége előtt Gera került abszolút ziccerbe, Kövesfalvival nézhetett farkasszemet, de a kapufát találta el.

A mérkőzés végén a pályára beszaladó hazai szurkolótábor bajnoknak kijáró ünneplésben részesítette csapatát, jóllehet a debreceni kirándulás még hátra van. (Igaz a Loki, ha a BKV nem lép vissza már elbúcsúzott az első osztálytól.) A leghálásabb azonban Bukovicsnak - a diadalittas sereg elől mégis menekülő bírónak - lehetett a Fradi-publikum, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a roppant gyenge piros-kékek ellen mindvégig mezőnyfölényben játszottak Pintéék.

Ferencváros-Vasas DH 2-0 (1-0)

Üllői út, 10 000 néző, V: Bukovics
Ferencváros:Szűcs L. - Cheregi, Dragóner, Hrutka - Kriston, Lipcsei (Gyepes, 66.), Vén, Nagy N. (Keller, 72.) - Pinte, Gera, Tóth M. (Csiszár, a szünetben)
Vasas: Kövesfalvi - Mónos, Pető, Zováth, Aranyos - Simek (Maróti, 68.), Zabos, Szili, Tóth N. (Komódi, 27.) - Sowunmi, Kabát
gólszerzők: Tóth M. (18., 11-esből), Hrutka (59., 11-esből)
sárga lap: Nagy N. (45.), Cheregi (54.), Kriston (83.), illetve Simek (16.), Kövesfalvi (18.), Komódi (38.), Pető (58.)