Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Értékes pontokat vesztett az Újpest

2001.06.20. 19:48
Kevesen gondolták volna, hogy a bronzéremre pályázó Újpest nem tudja legyőzni a már kiesett Lombardot. A hazaiak kényelmesen kezdtek, amit a tatabányai Pekovics már a nyolcadik percben kihasznált. A lila-fehérek két perccel a lefújás előtt még kiegyenlítettek Terjék révén, de a győzelmet már nem tudták megszerezni.
Az eredmények kedvező alakulása esetén akár a bronzérmet is megszerezheti még az Újpest. A lilák számára legkedvezőbb lehetőség bekövetkeztéhez azonban egyszerre több feltételnek is teljesülni kell. Legfontosabb, hogy a már kiesett Lombardot legyőzzék, ami az eddigi eredményeket figyelembe véve, egyáltalán nem tűnt nehéz feladatnak.

A hazaiak is ezt gondolták, hiszen meglehetősen öregurasan kezdtek, ami már a nyolcadik percben megbosszulta magát. Kiss beadását Pekovics öt méterről félmagasan perdítette a hosszú sarokba. A hazaiak rendkívül gyengén, ötlettelenül játszottak, alig jelentettek veszélyt a Lombard kapujára (0-1).

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a hazaiak támadtak, de játékukban kevés volt az elképzelés. Az újpesti fölény két perccel a lefújás előtt érett góllá. Hatalmas tűzijátékot rendeztek Balogh kapuja előtt a hazai csatárok, előbb Urbán, majd Dvéri lövése is lepattant, végül a csereként beállt Terjék lőtt ballal a hosszú sarokba (1-1).

Újpest-Lombard FC Tatabánya 1-1 (0-1)
Megyeri út, 500 néző, V: Hanyecz
Újpest: Szántai - Medgyesi, Korolovszky, Pető Z., Lőw - Kunzo, Dvéri (Tamási 83.), Szélesi, Tokody (Terjék 44.) - Herczeg (Galaschek 60.), Urbán
Lombard:Balogh T. - Hornyák, Cseri, Jeremejev - Kiss B., Molnár B., Árky, Goncalves, Schafranek (Szépe 65.) - Pekovic, Bajkusa (Sylla 88.)
gólszerzők: Terjék (87.), illetve Pekovic (7.)
sárga lap: Kunzo (49.), Szélesi (75.), illetve Goncalves (33.), Pekovic (44.)