Benedek
-5 °C
5 °C

Győzelmével bennmaradt a ZTE

2001.06.20. 19:38
A ZTE kettő egyre legyőzte az MTK csapatát. A zalaiak a második félidő utolsó tizenegy percében lőtt két góllal fordítottak, és nyerték meg a mérkőzést. A hazai siker azt jelenti, hogy a következő szezonban továbbra is NB I-es csapata lesz Zalaegerszegnek.
Zalaegerszegen mindenki győzelmet várt az MTK elleni találkozótól. A kiesés rémétől fenyegette hazaiak számára a három pont megszerzése volt az egyetlen lehetőség, hogy elkerüljék a további izgalmakat. A vendég fővárosiak számára sokkal kisebb volt a tét, ők a legjobb esetben is maximum a dobogó legalsó fokára léphettek volna fel.

Az első félidőben csak a hatalmas szél jelentett izgalmat, a játék színvonala kevésbé hozta lázba a közönséget. A 75. percben megszerezte a vezetést az MTK: Illés lövése után Turiról kipattant a labda, amelyet a válogatott csatár öt méterről fejelt a kapu közepébe (0-1). Négy perc múlva egyenlített a hazai csapat. Kocsárdi bedobását Sabo megcsúsztatta, Waltner pedig tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelt (1-1).

Már csak három perc volt hátra, amikor újabb találatot szerzett a hazai csapat. Bonchis baloldali szögletrúgását Sabo nyolc méterről fejelte a bal felső sarokba (2-1). Győzelmükkel a zalaiak teljesítették célkitűzésüket, bennmaradtak az NB I-ben.

Zalahús-ZTE - MTK Hungária 2-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 6500 néző, V: Ábrahám
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Csóka, Balog - Babati, Bonchis, Nagy Cs., Róth (Gaál, 76.) - Egressy (Sabo, 57.), Waltner
MTK:Vlaszák - Komlósi, Smiljanic, Elek, Füzi Á. - Madar (Golovic, 85.), Jezdimirovic, Illés, Bükszegi (Czvitkovics, 70.) - Ferenczi, Kanta
gólszerzők: Waltner (79.), Sabo (87.), illetve Illés (75.)
sárga lap: Balog (54.), illetve Jezdimirovic (24.)