Ágnes
-1 °C
2 °C

Debrecenben lett bajnok a Ferencváros

2001.06.23. 20:21
Kapcsolódók (1)
A Debrecen az Üllői úton kupagyőztes lett, és a fradisták pedig abban bíztak, hogy ők a bajnoki címet ünnepelhetik Debrecenben. Igen magas hőfokon kezdtek az együttesek, és Hrutka révén az első félidőben a Fradi került előnybe. A második negyvenöt percben többet törődtek egymás rugdosásával a játékosok, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. A Ferencváros végül az utolsó percben bebiztosította a győzelmét, ezzel megszerezve 27. bajnoki címét.
Mindkét csapat nagy elszántsággal kezdte a találkozót. A keményebb belépők sem hiányoztak, de Hanacsek lapok nélkül is rendet tudott tartani a pályán. Az első negyedórában mindkét gárda egy-egy kapura lövéssel veszélyeztetett, ám ezek nem okoztak nagy gondot a kapusoknak. Az első félórában a mezőnyben folyt hatalmas küzdelem, ám a kapuk nem forogtak komoly veszélyben.

A 34. percben aztán egy gyengébb hangrobbanás rázta meg a vendégtábort. Keller szögletét Hrutka bólintotta a debreceni kapu jobb sarkába. Hrutkának ez volt sorrendben a harmadik meccse, amelyen gólt szerzett.

Egy percel később egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Vadicska az ötösről fölé lőtt. A félidő hátralevő részében a Loki megpróbált újítani, de a fővárosi védelem stabilan állt a lábán. Ha pedig túljutott rajtuk a labda - mint tette azt Szatmári szabadrúgásánál - akkor Szűcs kapus hárított.

A második játékrészben nagy elánnal kezdtek a csapatok, de ez inkább egymás rugdosásában merült ki. A félidő közepén tíz perc alatt négy sárgalapot is kiosztott a játékvezető, és Keller örülhetett, hogy csak sárgát kapott, miután hátulról leterítette Böőrt.

A hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem jelentettek különösebb veszélyt a vendégek kapujára. Öt perccel a rendes játékidő lejárta előtt a vendégek átmásztak a kerítésen, és a rohamrendőrség felállt a Fradi-tábor elé. Egyre több szurkoló mászott át a kerítésen, de nem történt semmi összetűzés a rendfenntartókkal. (Nem úgy, mint a meccs előtt.)

Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor Vén ívelését az ötös jobb sarkán egyedül álló Tóth Mihály, a kapujából kivetődő Baloghba lőtte, de a kipattanó labdát, Gyepes 10 méterről a bal alsó sarokba passzolta.

Egy perc múlva Hanacsek játékvezető lefújta a találkozót, és kezdődhetett a Fradi-fieszta. A találkozó vége után ellepték a játékteret az örömittas zöld-fehér szurkolók, és hatalmas ünneplésbe kezdtek.

Jegyőkönyv
Debreceni VSC - Ferencváros 0-2 (0-1)
Debrecen, 6500 néző, V: Hanacsek
Debreceni VSC: Balogh - Bernáth, Frida, Hanák - Böőr, Vadicska, Kovács N. (Máté 84.), Turján (Nagy Sz. a szünetben), Szatmári - Bajzát, Ulveczki (Radojicic 76.)
Ferencváros: Szűcs - Dragóner, Hrutka, Nagy N. - Pinte, Gyepes, Lipcsei (Csiszár 71.), Keller - Gera (Vén 54.), Tóth M., Fülöp (Horváth P. 82.)
Gólszerzők: Hrutka (34.), Gyepes (94.)
Sárga lap: Frida (80.), illetve Tóth M. (61.), Fülöp (66.), Hrutka (67.), Keller (72.)