Klaudia
-4 °C
2 °C

Vayer három góljával nyert a Győr

2001.06.23. 20:45
A bronzéremért harcba induló győriek négy kettőre verték a Sopront. A mérkőzés hőse Vayer Gábor, az ETO csatára volt, aki az első félidőben háromszor is bevette Horváth kapuját. A találkozó utolsó tíz percében még lőttek a csapatok egy-egy gólt, de ez a lényegen már nem változtatott, a hazaiak simán nyertek a soproniak ellen. A Győr végeredményben a negyedik helyen végzett, míg a soproniak a kilencedikek lettek.
Megyei rangadóval búcsúzott az idei évadtól a Győri ETO és a Matáv Compaq Sopron csapatai. A hazaiak számára volt nagyobb volt tét, hiszen az eredmények kedvező alakulása esetén akár a bronzéremre is volt esélye garami József tanítványainak. Ehhez feltétlenül be kellet gyűjteniük a három pontot a az NB I-es tagságukat már korábban biztosító soproniaktól. Mind a két gárdából csapatra való játékos hiányzott, így meglehetősen felforgatott összeállításban futottak ki a pályára a csapatok.

Az első gólt a hazaiak szerezték, Vayer tizenhét méterről lőtt szabadrúgásból a vendégek kapujának jobb felső sarkába. Nem sokat késett az egyenlítés Varga két perc múlva közelről talált be. A harmincegyedik percben ismét a hazaiaknál volt az előny: Szanyó átadását a második gólját szerző Vayer Gábor váltotta góllá. A győriek csatára nem elégedett meg a két találattal, a negyvenedik percben tíz méterről fejelt Horváth felett a kapuba (3-1).

A második félidőben a hazaiak már csak arra vigyáztak, hogy megtartsák előnyüket. Ez sikerült is, hiszen mindössze az utolsó tíz percben láthatott gólt a publikum. A nyolcvankettedik percben Orabinec indításával Preisinger lépett ki a védők közül és tíz méterről a hálóba lőtt (3-2). Egy perc múlva Vasas foszlatta szét a vendégek egyenlítési reményeit, miután Sütöri átadását tizennégy méterről lőtte a jobb sarokba (4-2).

Jegyzőkönyv

Győri ETO - Matáv Compaq-Sopron 4-2 (3-1)
Győr, 4000 néző, V: Bukovics
Győri ETO: Posza - Bajusz, Böjte, Tereny (Vasas, 75.) - Bognár, Baumgartner, Szanyó, Farkas, Károlyi (Regedei, 81.) - Nagy L. (Sütöri, a szünetben), Vayer
Matáv Compaq-Sopron: Horváth T. - Perger, Varga K., Horváth R. - Szőke (Sifter, a szünetben), Orabinec (Takács, 86.), Tóth M. (Lippai, 57.), Tóth I., Nagy T. - Bausz, Preisinger
Gólszerzők: Vayer (10., 31., 39.), Vasas (83.), illetve Varga K. (11.), Preisinger (82.)
Sárga lap: Vayer (73.), Bognár (87.), illetve Orabinec (62.), Perger (71.)