Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Hiába győzött, csak ötödik az Újpest

2001.06.23. 20:27
Kapcsolódók (1)
A bronzrangadón hazai pályán szenvedett kettő egyes vereséget az MTK. A vezetést még a kék-fehérek szerezték meg Golovic ritkán látható góljával. A lila-fehérek az első félidőben fordítottak, és végül meg is nyerték a meccset. Az Újpest győzelmével az ötödik helyet szerezte meg, míg az MTK a csalódást keltő hatodik helyen végzett a bajnokságban.
A hajdan tömegeket vonzott az MTK- Újpest mérkőzés előtt igencsak szomorú képet mutatott a Hungária körúti stadion, alig lézengtek ezren a nézőtéren. Pedig volt tétje a találkozónak, hiszen elvileg még mind a két csapat megszerezhette volna bronzérmet. Az Újpest némileg kedvezőbb pozícióban volt, hiszen két pont előnye is volt a mérkőzés előtt a lila-fehéreknek.

Az első percben már megszerezhette volna vezetést az MTK, Illés Juhász átadását lőtte kapura, de Szántai Levente hárított. A nyolcadik percben azonban ritkán látható góllal jutott vezetéshez az MTK. Golovics negyven méterről váratlanul kapura lőtte a labdát, az megpattant a figyelmetlen Szántai előtt, s a bal sarokban kötött ki (1-0).

A huszonhatodik percben egyenlített az Újpest. Dvéri tizenkét méterről bal külsővel hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. Sőt, a "belelkesedett" újpestiek a vezetést is átvették. Lőw a leshatáron, de még a saját térfelén kapott labdát, az akciót követő Herceghet hozta játékba, aki hat méterről lőtt a bal alsó sarokba (1-2). A félidő végén cserélt az Újpest: Pető Zoltánt, a sérüléséből hosszú idő után felépült Szlezák Zoltán váltotta fel.

A hatvanegyedik percben Buzsáky ugratta ki Illést a balösszekötő helyén, aki 10 méterről a jobb felső sarkot vette célba, ám Szántai bravúros vetődéssel szögletre hárított. Tíz perccel a befejezés előtt egyenlíthette volna hazai csapat: ismét Buzsáky adott jó labdát Ferenczinek, ám a csereként beállt csatár nyolc méterről, tiszta helyzetből a bal sarok mellé lőtt.

Jegyzőkönyv
MTK Hungária-Újpest 1-2 (1-2)
Hungária krt., 1500 néző, V: Dubraviczky
MTK: Vlaszák - Schindler (Horváth a szünetben), Smiljanic, Elek, Füzi Á. - Madar (Buzsáky a szünetben), Golovic, Illés - Czvitkovics (Ferenczi 65.), Juhász, Kanta
Újpest: Szántai - Medgyesi, Urbán, Tamási, Pető Z. (Szlezák 39.) - Kunzo, Szélesi, Korolovszky (Kozma 82.), Lőw - Herczeg, Dvéri (Galaschek 76.)
Gólszerzők: Golovic (8illetve Dvéri (24.), Herczeg (33.)
Sárga lap: Kanta (29.), Golovic (48.), illetve Kunzo (83.)