Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Gólparádéval bronzérmes a Vasas

2001.06.23. 20:55
Parádés játékkal búcsúzott közönségétől a Vasas. Az angyalföldiek végig vezetve, fölényesen hat háromra verték a Zalaegerszeget. Az első félórában már kétgólos volt Kabáték előnye, amit a második félidőben tovább növeltek. A piros-kékek nem csak a győzelemnek, hanem a megszerzett bronzéremnek is örülhettek. A zalaiak a tizedik helyen zárták a bajnokságot.
Bár a szezon kezdetén megálmodott nemzetközi kupaszereplés már elúszott, a bronzéremre még volt esélye a záró forduló előtt a Vasasnak. A bronzérem esetleges megszerzése mellett a hazai szurkolók leginkább azt találgatták, hogy marad-e a következő szezonba a csapatnál a csatár Sowunmi és a tréner Bozsik Péter, akit éppen a ZTE keresett meg.

Hazai góllal indult a meccs, a nyolcadik percben Kabát kapott labdát Mónostól és mivel a vendégvédők nem támadták meg, középről 22 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A huszonegyedik percben újabb gólt lőttek a piros-kékek. Tiber szerzett labdát a tizenhatoson belül, kicselezte a kapust, és az üres kapuba emelt. Már mindenki könyvelte a hazai siker, a 37. percben azonban váratlanul szépített a ZTE: Waltner kényszerítőzött Egressyvel és a visszakapott labdát nyolc méterről, balról a bal alsó sarokba lőtte (2-1).

A második félidőben negyedóra alatt lőtt négy gólt a Vasas, eldöntve ezzel a mérkőzés sorsát. A hatvannegyedik percben Aranyos kapott labdát a vendégek 16-osán belül és nyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1). Négy perc múlva Sabo buktatta Tóth Norbertet a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Kabát a kapu bal oldalába lőtt (4-1). A hatvankilencedik percben tovább folytatódott hazai gála, Szili cselezte be magát a vendégek tizenhatosára és tizennégy méteről Turi felett a hálóba emelt (5-1). A hetvennyolcadik percben már kiütéssé vált a Vasas vezetés. Szili ugratta ki Komódit, aki tizenöt méterről a tehetetlen Turi mellett a kapu bal oldalába gurított (6-1).

A katasztrofális vereségtől Sabo mentette meg a zalaiakat. A nyolcvanhetedik percben jól lépett ki a hazai védők közül és jobbról, hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt (6-2). Két perccel a rendes játékidő vége után a légiós játékos tizennyolc méteres szabadrúgása a bal kapufáról vágódott a hálóba, beállítva ezzel a végeredményt (6-3).

Jegyzőkönyv

Vasas DH - Zalahús-ZTE 6-3 (2-1)
Fáy u., 2000 néző, V: Makai
Vasas DH: Hajdu - Mónos (Herczeg 70.), Tóth A., Juhár, Aranyos - Sowunmi, Zováth (Zabos, 79.), Szili, Tóth N. - Tiber (Komódi 56.), Kabát
Zalahús-ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Csóka - Babati, Bonchis, Nagy Cs., Róth (Gaál a szünetben) - Waltner (Józsi, 87.), Egressy (Sabo 67.)
Gólszerzők: Kabát (11., 68. - 11-esből), Tiber (21.), Aranyos (64.), Szili (69.), Komódi (78.), illetve Waltner (37.), Sabo (87., 92.)
Sárga lap: Telek (42.), Gaál (66.)