Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A brazilok remekeltek Fehérvárott

2001.06.23. 20:35
Kapcsolódók (1)
Székesfehérvárott könnyed hazai győzelem született, mivel a Videoton négy egyre legyőzte a Kispest Honvédot. Nem úgy indult a találkozó, hogy magabiztos hazai siker lesz a vége, hiszen Sasu révén a fővárosiak szerezték meg a vezetést. A második félidőben beindult a hazai henger, főleg a brazil csatárduó remekelt. A fehérváriak Plókai kiállítása után már nagy fölényben játszottak, és végül három góllal nyertek. A végelszámolásban a fehérváriak a nyolcadik helyen zártak, a míg kispestiek hetedikek lettek.
A Videoton-Kispest mérkőzésen legfeljebb csak a presztízs jelentősége volt, hiszen a két csapat már biztos bennmaradónak számított. A hazaiaknál az utolsó utáni pillanatban felgyógyult Julinho, a csapat gólzsákja, így a Videoton két brazil játékossal- Leo, Julinho- lépett pályára.

A kilencedik percben meglepetésre a fővárosiak jutottak előnyhöz: Sasu vezette fel a labdát, majd huszonkét méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A 34. percben egyenlíthetett volna a Videoton. Zombori Zalán futott el a bal szélen, beadása után a labda a becsúszva menteni akaró Téger kezére pattant, a játékvezető tizenegyest ítélt. Julinho azonban túlságosan is jól helyezte a labdát, ami a kapufán csattant. A 41. percben egyenlítettek a házigazdák. Zombori átadásával a baloldalon Usvat lépett ki a védők közül és éles szögből, nyolc méterről, ballal a hosszú sarokba lőtt (1-1).

Egy teljen más szellemű fehérvári gárda futott ki a második félidőre, és öt perc alatt gyakorlatilag eldöntötték a meccset. A negyvennyolcadik percben Usvat-Zombori összjáték után utóbbi a tizenhatos oldalvonaláról ívelt középre, Leo megelőzve a védőket nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1). Az ötvenedik percben Fodor tizenhét méterről a bal oldalról ívelt be szabadrúgást, a védők nem figyeltek Leóra, a csatár négy méterről a kapu jobb oldalába fejelt (3-1).

A hatvannyolcadik percben végleg megpecsételődött a vendégek sorsa. Plókai a középpályán kezezett, ezért sárga lapot kapott, és mivel már volt egy hasonló színű kártyája, a játékveztő kiállította. A hetvennegyedik percben Zombori baloldali beadására Leo csapott le, majd Julinho elé adott és a brazil játékos két méterről a kapu közepébe lőtt (4-1).

Jegyzőkönyv

Videoton FCF - Kispest-Honvéd 4-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2000 néző, V: Szabó J.
Videoton FCF: Bíró B. - Szalai Cs., Balassa, Vilotic - Fodor, Csató, Julinho (Trampler, 84.), Tóth B. (Kovács A., 73.), Usvat - Leo, Zombori (Sipeki, 78.)
Kispest-Honvéd: Tóth J. - Téger, Plókai, Pasic - Füzi K. (Piroska, 54.), Lipták, Németh N., Szekeres - Kiss P. (Babos Á., 78.), Faragó, Sasu (Buzás, 86.)
Gólszerzők: Usvat (41.), Leo (48., 50.), Julinho (74.), illetve Sasu (9.)
Sárga lap: Balassa (18.), Leo (23.), illetve Plókai (34., 68.)
Piros lap: Plókai (68.)