Emma
9 °C
26 °C

Urbán Zalaegerszegre igazol

2001.06.25. 20:10
Alig fejeződött be a bajonkság idei szezonja, már az átigazolási ügyek tartják lázban a ligát. A legmeglepőbb igazolás alighanem Urbán Flóriáné, aki miután nem tudott megegyezni az újpesti vezetőkkel, kettő plusz egy évre aláírt a Zalaegerszeghez.
Urbán Flórián
Urbán Flórián tavasszal a hátán vitte az Újpestet: tizenöt találatával az együttes legeredményesebb játékosa volt, rutinjának és tudásának pontokat köszönhetnek a Megyeri úton. Most azonban úgy döntött a vezetőség, hogy túl öreg. Mindezt akkor, amikor a hónap legjobbjának választotta őt a szakmai zsűri.

Urbán nem titkolta, csalódott. Ha a szívére hallgat, élete végéig az Újpestnél marad, ám neki gondolnia kell a családjára is. A játékos a "Telesport" vasárnap esti gólösszefoglalójában beszélt a kialakult helyzetről. Elmondása szerint nem kért sokat, de meg se hallgatták. A tulajdonosok rászántak 6-7 percet, majd egy egyéves szerződést tettek elé. Az igényei nem jártak a fellegekben, mindössze azt szerette volna elérni, hogy két évben állapodjanak meg, mivel még érez magában annyi erőt, hogy hosszú távon is képes csapata kiemelkedő játékosává válni. Azt sem tagadta: annyit kért a tulajdonostól, hogy segítse őt lakáshoz jutni. A lakás sem egy palota lett volna, csupán egy káposztásmegyeri panel.

A legjobban azonban az fájt neki, hogy a vezetők úgy akarják feltüntetni a szurkolók előtt, mint pénzéhes alak lenne, akit csak a pénz érdekel. "Egyébként is, mit akar, hiszen már öreg." Visszahallott olyan pletykákat is, miszerint miatta nem sikerült kiharcolni a dobogós helyezést. Hiába mentek a játékostársai is a vezetőkhöz, azok kérlelhetetlennek bizonyultak.

Így Urbán, aki Újpest-szurkoló marad, a ZTE futballistája lesz. A zalaegerszegiek - akik érezhetően bíznak benne - kettő plusz egy éves szerződést ajánlottak neki, amit tüstént elfogadott.