Márk
13 °C
28 °C

Kezdődhet a Fradi átvilágítása és adósságrendezése

2001.06.27. 14:33
Jóllehet, szombaton megnyerte a bajnokságot a Ferencváros, és az azóta eltelt napokban sokan gratuláltak a zöldeknek, egyvalaki nem tette ezt: a World Sport Solution. Az a cég, amelyik többségi tulajdont kíván szerezni a futballcsapatot működtető kft.-ben. Mindenesetre az angol befektetőjelölt a kft. átvilágítását valószínűleg már csütörtökön elkezdi.
A Ferencváros nem kis problémákkal küszködött a bajnokság során, előfordult, hogy öt hónapon keresztül nem kaptak fizetést a csapat tagjai. Várni kellett az FVM-közeli cégektől a szerződésekben foglalt pénzösszegekre - azóta sem tudni, hogy kifizették őket vagy sem -, és például Hrutka ötmilliós fizetése is borzolta a kedélyeket.

Furulyás János

91 millió járt az aranyéremért

Ettől függetlenül a bajnoki cím az Üllői útra került. A Fradinál nagyratörő terveket szövögetnek továbbra is. Furulyás János, a klub társadalmi elnöke az Indexnek elmondta, hogy a Hivatásos Labdarúgó-alszövetségtől(HLASZ) a bajnoki elsőségért kapott 91 millió forintnak köszönhetően rendezhetik az eddig felhalmozott több tízmilliós tartozásokat a játékosok felé. Ha mindez nem is sikerülne az elkövetkező pár napban, a július közepén induló új bajnoki évadig mindenképpen rendezik az adósságokat.

A HLASZ egyébként elő is írja, hogy lejárt tartozással rendelkező csapat nevezését nem fogadják el a bajnoki küzdelmekre. A Fradi azonban épp a HLASZ-tól kapott hitelt - játékosvásárlásra 50 milliót -, ennek törlesztése pedig nyilván átütemezhető, hiszen aligha érdekük az, hogy a Ferencváros nélkül kezdődjön el a pontvadászat. Az elnök szerint az sem kizárt, hogy ezt a hitelt is rendezik, hiszen szponzori bevételekre is szert tettek az elmúlt napokban.

Elmaradt gratuláció

Furulyás némileg sajnálkozott, hogy a kft. 80 százalékos többségi tulajdonát megvásárolni kívánó Worlds Sport Solution nem gratulált eddig a bajnoki aranyéremhez. Mint ismert, az angolok csak egy alapos átvilágítás után - nyilván ha ez kedvező eredményt hoz, és nem lesznek rejtett tartozások - hajlandók pénzt áldozni a bajnokcsapatra. Ezel kapcsolatosan új fejleményként Furulyás megemlítette, hogy szerdán felvette a kapcsolatot az angol cég magyar képviselőjével, aki a napokban - talán már csütörtökön - megbízást adhat az ellenőrzésre. Furulyás abban reménykedik, hogy mindez nem tart sokáig, és mihamarabb tisztázódnak a klub valós anyagi körülményei.

Az UEFA frankjaira is számíthatnak

Az átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy eddig új fejlemény nincs, azt viszont megerősítette, hogy csütörtökre Vayer Gábor sorsa is eldőlhet. Ez a megállapítás illik a szlovák erősítésekre is. Az igazolásokkal kapcsolatban pedig a HLASZ által folyósított újabb 60 millió mellett - így összesen már 160 milliót kaptak a zöldek - gyaníthatóan számítanak az UEFA-tól kapott valamennyi bajnoknak normatívan járó juttatásokra is.