Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Király a legjobb, Tóth Norbert a legsármosabb

2001.07.02. 20:44
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete - hagyományainak megfelelően - az idén is megszavaztatta tagjait a bajnoki esztendő legjobbjairól. A 2000/2001-es idényben kimagasló teljesítményt nyújtó futballisták, edzők és játékvezetők hétfőn este vehették át jutalmukat az Arany Ászok díjátadó ünnepségen. Díjat kapott a Herthában védő Király Gábor, mint ahogy a Ferencvárost erősítő Szűcs Lajos is. Emellett a legjobb játékvezetőt is megválasztották.
Kezdjük a sort, a szakvezetőkkel. Meglepetésre nem bajnoki címet szerző egykori szövetségi kapitány, Csank János, hanem a tavalyi bajnok, idén második helyezett Dunaferr edzője, Egervári Sándor lett a legjobb. Ebben pedig alighanem az is közrejátszott, hogy szezon közben az újvárosiak jelentős válságból lábaltak ki.

A tavalyi gólkirály, Tököli legyőzte az ideit, Kabátot

A játékosok között több kategóriát is elkülönítettek. A 21 éven aluliak között a fradista Gera Zoltán kapta a legtöbb voksot. A külföldön játszók közül a szakemberek Király Gábort találták a legjobbnak, és kétség sem férhetett az első helyezéséhez, hiszen szinte valamennyi mérkőzésen ott állhatott a Bundesligában ötödik berliniek kapujában.

A hazai kapuvédők között Szűcs Lajost értékelték a legtöbbre. A mezőnyjátékosok között a tavalyi gólkirály, dunaferres Tököli Attila érdemelte ki az első helyet. A játékvezetők rangsorát Ábrahám Attila zárta az első helyen. Az ünnepségen díjat vehetett át az NB I gólkirályaként Kabát Péter (Vasas), és a magyar fitneszbajnoknők által legsármosabbnak tartott labdarúgó: Tóth Norbert (Vasas).