Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Zidane 65 millió dollárért a Real Madridhoz szerződhet

2001.07.04. 13:00
Elképzelhető, hogy a jövő héten a Real Madridhoz szerződik az 1998-as világbajnoki döntő hőse, a francia Zinedine Zidane. A Real tavaly megválasztott új elnöke megígérte a szurkolóknak, hogy Figot és Zidane-t Madridba csábítja. Most igyekszik teljesíteni ígéretét, még akkor is rekordösszeget, több mint 65 millió dollárt kell fizetni érte.
Zinedine Zidane
A Juventusban játszó francia támadó, Zinedine Zidane átigazolása kapcsán naponta látnak napvilágot hírek. A Futbol című spanyol lap azonban már igazi konkrétumokkal is szolgált. Tudni vélik, hogy a Real első embere, Florentino Perez szerda reggel nyolc órakor magángépén Torinóba repült, hogy további egyeztetéseket folytasson a Juve elnökével, Luciano Moggival.

A két elöljárónak ez a második találkozása Zidane megszerzésével kapcsolatban, hiszen hétfőn a svájci Luganóban ültek össze, és Perez szerint igen jó esély van arra, hogy Zidane a királyi gárdában futballozzon tovább. "Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk" - értékelt.

Perez majd hárommilliárd pesetát alkudott a vételárból

Perez elmondta, hogy a kezdeti 15 milliárd pesetás vételárból sikerül alkudnia, és pillanatnyilag 12.8 milliárdért, vagyis 65 millió dollárért meg tudja szerezni a francia világbajnokot. Ez az összeg amúgy rekordnak számít, hiszen a jelenlegi legdrágább futballista, a portugál Luis Figo, akiért 56.1 millió dollárt fizetett a spanyol bajnok. A szerződést az elnök reményei szerint 12-én már alá is írhatja a játékos.

Zidane egyébként mostanság Bora Borán nyaral, így helyette menedzsere, Alain Migliaccio nyilatkozott, aki azonban nem osztja ezeket az optimista vélekedéseket, mert őt még egyik klub sem értesítette. Márpedig egy ilyen jelentőségű üzletről tudnia kellene.