Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Átigazolási főszezon az első osztályban

2001.07.10. 21:01
Bár az első osztályú labdarúgó-bajnokság klubjai a korai kezdés miatt (júl. 14-én elkezdődik a bajnokság) teljes gőzzel igazolják a játékosokat csapataikba, ennek ellenére a névsorok a bajnoki rajtra sem lesznek véglegesek. A csapatoknak július 31-ig lesz lehetőségük labdarúgókat igazolni. Kétrészes öszeállításunk második részében az MTK, a Kispest, a Videoton, a Sopron,a Zalaegerszeg, Haladás és a Debrecen átigazolásait tekintjük át.

MTK Hungária: Rutinos játékosok sora távozott

A kék-fehérek megváltozott játékosállománnyal indulnak az őszi szezonban. Hajdu Attilát és Mónos Tamás a Vasastól igazolták, Zavadszky Gábor a Dunaferrtől, Győri János pedig a győri ETO-tól érkezett.

Két jugoszláv játékossal is tárgyalnak, a becseji Bojan Laziccsal és az Obilics labdarúgójával, Szasa Brazenaccsal. Két lejárt kölcsönadású labdarúgó is visszatérhetett volna a csapathoz, de Kenesi Krisztián már megállapodott a ZTE-vel, Szekér István pedig várhatón Szombathelyen folytatja.

Rutinos játékosok sora távozott, elment a csapattól a Videotonba a kapus Végh Zoltán, míg Kuttor Attila Debrecenbe, Szamosi Tamás pedig Zalaegerszegre igazolt. Erős Károly Újpestre, Balasko Iván pedig Békéscsabára került.

Schindler Szabolcs és Szrdjan Golovics sorsáról később döntenek.

Kispest: kevés a biztos igazolás

Kispesten egyelőre csupán három játékos érkezése biztos. Az Uerdingenbe távozó kapus Nota Gyula helyére az Ausztráliából, a South Melbourne csapatából hazaérkező Udvarácz Milán került.

A csatársort erősíti az első osztályú múlttal rendelkező, BVSC-től megszerzett Borgulya István.

Az angyalföldi Aranyos Imre a piros-feketéknél folytatja, akárcsak a Lombard brazil légiósa, Fabrizio Gonzalaves, míg a ferencvárosi Schultz Levente már biztos hogy nem lesz a Kispest labdarúgója. A másik brazil labdarúgó, a szombathelyi Alex átigazolása még nem biztos.

Nota mellett távozott az FTC-hez Szabó Tibor és Debrecenbe Plókai Attila. A magyar játékosok kedvelt légiós állomását, Izraelt vette célba Lőrinc Antal (Bnei Jehuda), terve azonban zátonyra futott, így ő is marad a Bozsik-stadionban, csakúgy, mint a válogatottban is bemutatkozó Kovács Béla, akinek szintén nem sikerült külföldre távoznia.

Videoton: csapatra való játékost igazoltak

Székesfehérvárott nagy volt a mozgás, egy egész csapatra való játékost igazoltak.

Az MTK-ban mellőzött kapust, Végh Zoltánt, valamint a BKV Előrétől Tímár Krisztiánt is megszerezte a Videoton. Újpestről négy játékos Terjék Lajos, Némedi Norbert, Kovács Balázs, Szlezák Zoltán érkezett. Pomper Tibort Dunaújvárosból szerződtették, míg Bekő Balázs Izraelből tért haza.

A Dél-Koreába, a Hyundai csapatának kölcsönadott brazil Julinhót két honfitársa, Pablo és Adriano pótolhatja. Egy váratlan fordulattal sikerült leigazolniuk az Izraelből hazatérő Hamar Istvánt, aki sokáig a Ferencvárossal tárgyalt. Székesfehérvárott folytatja Komódi István is, őt a Vasatól sikerült megszerzni

Érzékeny veszteség lehet a Korsós Attila távozása, a támadó az osztrák Salzburg gárdájába tért vissza, miután lejárt a kölcsönadása. Rajtuk kívül Gyurováth Sándor távozott Pápára és Hompoth Balázs igazolt Kecskemétre.

Matáv Sopron: rengeteg a kérdőjel

Sopronban egyelőre még több a bizonytalanság az új játékosok megszerzése körül. Csupán a Nagykanizsára kölcsönadott Bognár György visszatérése biztos.

A vezetők nem mondtak még le két ferencvárosi, Tóth Mihály és Csiszár Ákos megszerzésről sem. (Előbbi már biztosan a cívis város csapatában szerepel.)Hozzájuk csatlakozhat Bócz Tamás a BVSC-től és Sibalin Dániel Bajáról.

A távozók listáján is rengeteg a kérdőjel, így még nem dől el Preisinger Sándor kínai szerződése sem. Nem került még pont Lippai Ákos dunaszerdahelyi, Takács Lajos győri, Szőke Péter hévízi átigazolására sem. A Lombard labdarúgója, Tüske Roland kölcsönadása lejárt, így távozása biztosra vehető.

Zalaegerszeg: Kevés, de minőségi labdarúgót igazoltak

Nem panaszkodhatnak a zalaegerszegi szurkolók, hiszen a vezetők nem sajnálták a pénzt az új játékosok megszerzésére. A ZTE kevesebb, de minőségi labdarúgót igazolt, akik valóban erősítést jelentenek a csapat számára.

Edzőnek az elmúlt szezont Angyalföldön töltő Bozsik Pétert szerződtették. Az MTK-tól érkezett Szamosi Tamás és a győri kitérő után Kenesei Krisztián. A spanyol Espanolt is megjárt Molnár Balázs Tatabányáról tért vissza korábbi csapatába. Az átigazolási időszak legnagyobb szenzációját okozva, leigazolták az ismét remek formában futballozó Urbán Flóriánt.

A távozók már kevésbé neves labdarúgók (Czupik Ferenc-Győr, Kiss Krisztián-Budafok, Vámos János-FTC) így nem túlzás azt állítani, hogy a zalaiak okozhatják az idény meglepetését.

Debrecen: alapos erősítés

A kupagyőztes és a bajnokságban kieső helyen zárt Debrecen alaposan megerősítette keretét.

Kapusposztra az újpesti Bíró Szabolcsot szerződtették, a védelem tengelyébe pedig a hajdúsági kötődéssel rendelkező Plókai Attilát, és sikerült megszerezni a MTK-tól Kuttor Attilát is. A csatársort erősíti a Vasasban kevés lehetőséget kapó Tiber Krisztián. Légiósokat is szerződtettek, a grúz Kaha Shektiani érkezése már biztos, míg Vladimir Nenediccsel még tárgyalnak. Ha sikerül megegyezni, akkor a Lokit erősítheti két alsóbb osztályú labdarúgó, a létavértesi Berecz Zsolt és tiszaújvárosi Dobi Balázs.

A két német légiós, Flick és Schmidt hazájában folytatja, a kapus Téglási Gábor és Sándor Csaba pedig még nem egyezett meg egyetlen egyesülettel sem.

Haladás: újabb brazil különítmény is érkezett

Az újonc szombathelyi Haladás a biztos bennmaradás érdekében igyekszik a gárdát megerősíteni.

A legnagyobb fogást alighanem Szekér István megszerzése jelentheti. A belgiumi Geelből hazatérő védőre egyesülete, az MTK nem tart igényt, így aligha lesz akadálya annak, hogy ismét a Haladásban játsszon. Sikerült még megszerezniük Nagy Lászlót Győrből, valamint Almir Filipovics Siófokról és Nagy Gábor Bükről.

Újabb brazil különítmény is érkezett (Arnon, Freld, Japa, Suriol), mivel azonban a nevek egyelőre nem sokat mondanak, csak a bajnoki mérkőzéseken dől majd el, milyen erősítést is jelentenek valójában.

A távozók listája nem túl hosszú, a két lejárt kölcsönadású játékos (Győri Zoltán ZTE, Takács András UTE) mellett Bodor István igazolt Kecskemétre és André a Vasashoz.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft