Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Otthon kapott ki a bajnok Ferencváros

2001.07.14. 22:30
Nem a legkellemesebb ellenfelet kapta a bajnok Ferencváros az új idény első fordulójában, hiszen a jelentősen megerősödött ZTE korántsem feltett kezekkel érkezett a fővárosba, és a célja egyértelműen egy Üllői úti győzelem lehetett. A bravúrt sikerült is végrehajtania - Egressy góljával - Bozsik Péter tanítványainak, 14 év után nyertek a Fradi ellen, de ebben elévülhetetlen érdemeket szerzett Dragóner Attila, akit az első félidő hajrájában ütés miatt kiállítottak. Mindenesetre nem kedvező előjellel készül a Ferencváros a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligájára selejtezőre.
Zalaegerszegen nem titkolták szeretnének egy igen ütőképes csapatot összehozni, és ehhez nem hátrálnak meg attól sem, hogy a zsebükbe nyúljanak. Több mint 100 millió forintot költöttek játékosigazolásra, és minőségi szerződéseket kötöttek, gondoljunk csak Kenesei, vagy Urbán szerepeltetésére. A mérkőzést ők is felfokozott hangulatban várták, hiszen biztosak lehettek benne, hogy a hazai közönség "kikezdi" őket. A hosszú éveken keresztül a Fradit erősítő Telek Andrást azonban békén hagyták, ő nem akármilyen hírnevet vívott ki itt magának, mint a Bajnokok Ligája-csapat egyik erőssége.

Amúgy a meccs tömény unalmat hozott az első félidő 30. percéig, az érdekesebb momentumok között mindaddig azt jegyezhettük föl, hogy Kriston kétszer összeszólalkozott Szabó Zsolttal, no meg azt, hogy Pinte dühében kis híján kettétörte a szögletzászlót. Történt, hogy megmentett egy labdát a vonalon, ám Szamosi nem engedte felállni, a játékvezető azonban továbbot intett, ezt pedig ily módon dolgozta fel a szlovák támadó.

A közönség, Gyepes lövését kivéve esemény nem lévén, jobb híján az egerszegiekkel foglalkozott, elsősorban Egressyvel. "Próbáld ki magad Nepálban!" - utaltak a meghiúsult ciprusi szerződésére. Talán jobban jártak a zöldek, ha valóban elszerződik a válogatott támadó, mert a 33. percben nagy labdát kapott Waltnertől, és a kilépő Szűcs felett nyolc méterre a kaputól a hálóba passzolt.

Négy perc sem telt, amikor megfogyatkozott a Ferencváros, ezzel megpecsételődött a sorsa. Dragóner meg akarta ütni Babatit, ez ugyan nem sikerült neki, a partjelző viszont észrevette a szándékot. Dragóner rögtön mehetett zuhanyozni - ebben a melegben ez sem utolsó szempont.

A második félidő elején többet támadott a Fradi, de a vendégek sokkal veszélyesebbek voltak. Waltner, Egressy, Szamosi, Róth viszont a legkecsegtetőbb lehetőségeket is elpuskázta, olykor elszórakozta. Egy szava sem lehetett volna a Fradinak, ha otthon egy méretes zakót kap. Ám a csatárok kegyelmeztek, számolatlanul hagyták ki a ziccereket, no meg Szűcs is többször a helyén volt. A Fradiról mindent elmond, hogy egyedül az új szerzemény, Szabó Tibor csipkedte magát, a többiekről igazán emlékezeteset képtelenség mondani. Szomorú - a bajnokra a nézve.

Jegyzőkönyv:
Ferencváros-Zalaegerszeg 0-1 (0-1)
Üllői út, 6000 néző, V: Szabó Zs.
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Balog Z., Nagy N. - Kriston, Gyepes (Lipcsei a szünetben), Szabó T., Gera (Vén 74.) - Pinte, Alex M. Arruda (Keller a szünetben)
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Telek, Csóka, Szamosi - Babati (Nagy L. 89.), Molnár, Urbán, Egressy - Kenesei, Waltner (Róth 63.)
Gólszerző: Egressy (33.)
Kiállítva: Dragóner (37.)
Sárga lap: Babati (36.), Urbán (39.), Molnár (53.), Kenesei (91.)