Benedek
-4 °C
5 °C

Győzelemmel rajtolt az újonc Haladás

2001.07.14. 22:41
Hosszú évek óta szokás, hogy az újonc hazai pályán vághat neki az új bajnoki évadnak. Ebből adódóan a Haladás lelkes szurkolótábora előtt fogadhatta a valamelyest meggyengült Kispestet. Keszei Ferenc bemutatkozása kiválóan sikerült, hiszen eredményes és látványos játékkal verte a fővárosiakat. A gólt egyébként Preisinger Sándor szerezte, akit Sopronból tanácsoltak el nemrégiben. Szombathelyen viszont szárnyakat kaphat.
A Haladás érezhetően korán döntésre kívánta vinni a dolgot, hiszen egy jó bemutatkozás mindennél többet érhet. Másrészt egy újonc csapatnak hazai pályán minél kevesebbszer szabad botlania, ha gond nélkül akarnak bennmaradni. Érdekes pikantériája volt amúgy a találkozónak, hogy a tavalyi alapszakaszban a két csapat a kiesés elkerülése érdekében csapott össze egymással Budapesten, és akkor a Kispest nyert - és ezzel bennmaradt, részt vehetett a rájátszásban.

Már az első negyedórában - a legjobbkor - megszerezte a vezetést Preisinger révén a Haladás. Az egykori gólkirály remek indítást kapott, lendületesen lépett ki a védők közül, majd Tóth kapust is kicselezte, és elegánsan a felső sarokba helyezett. A Haladás ezek után is lendületben maradt, Filipovics lövése az első félidő fel órájának végén nem sokkal tévesztett célt.

Alig telt el újabb két perc, amikor a brazil különítmény legaktívabb tagja, Leandro fejessel veszélyeztetett, de ő sem járt több sikerrel. A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahol az első abbamaradt. Egy szöglet után Tóth kapust tornásztatták meg újból a hazai támadók.

A játék lüktetett a hátralévő időben is, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a kapusokon ezen a napon többször már nem tudtak kifogni.(Lesgólig jutott csupán a Hali) Takács és Tóth is hatalmas bravúrokat mutatott be, így maradt az egyetlen árva gól. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kispest az utolsó percekben emberhátrányban játszott, hiszen Babost kiállították. Bár ezért aligha szomorkodtak a hazaiak, hiszen ők végül három ponttal gazdagodtak.

Jegyzőkönyv:
Haladás - Kispest-Honvéd 1-0 (1-0)
Szombathely, 5000 néző, V: Kassai
Haladás: Takács T. - Nagy G., Flavio Pim, Juhász, Leandro (Tóth P. 78.) - Kaj (Horváth A. 69.), Némethy, Nagy L., Halmosi - Filipovics (Takács B. 89.), Preisinger
Kispest: Tóth J. - Babos, Lőrinc, Téger, Szekeres (Piroska a szünetben) - Dubecz, Faragó, Pintér (Goncalves 58.), Aranyos - Alex (Torghelle 63.), Sasu
Gólszerzők: Preisinger (13.)
Kiállítva: Babos (74.)
Sárga lap: Babos (69., 74.)