Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

A hajrában nyert a Videoton

2001.07.15. 23:03
A szakemberek szerint az élvonalban a Videoton erősített a legjobban a Zalaegerszegen kívül, így a hazai nézők joggal várhatták kedvenceiktől, hogy sikerrel mutatkoznak be az új idényben. Ehhez a Sopront kellett legyűrniük Várhidiéknek, amelyik az átigazolás hajrájában ugyancsak beleerősített, hiszen a Ferencvárostól megszerezte a gólfelelősnek kikiáltott Tóth Mihályt. Azt azonban ő is képtelen volt megakadályozni, hogy a Videoton a hajrában ellenfele fölé kerekedjen, így végül megérdemelten gyűjtötte mindhárom bajnoki pontot a hazai gárda.
Az első helyzetet, épp a már említett Tóth hagyta ki, mindjárt az első percben, a tizenhatos vonalánál került helyzetbe, de az égbelőtt. A Sopron egyáltalán nem keltette megilletődött csapat benyomását, egyre másra vezették a támadásaikat, Nagy Tamás lövésénél az újonnan szerződtetett Véghnek bravúrra volt szüksége a mentéshez.

Aztán a félidő felénél villant egyet a hazai csapat is. Az igen agilisan játszó Komódi beívelését Tímár mintegy nyolc méterről fejelte kapura, ám a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Az első félidőben nem esett gól, de mivel mindkét csapat lendületesen támadott, abban reménykedtünk, hogy ez a találkozó sem végződik gól nélkül.

A második félidőben a Sopron csak ideig-óráig tartotta magát, és miután Tóth Mihály megint kihagyott egy helyzetet, nem kerülhette el a végzetét - negyedórával a vége előtt gólt kapott. A Terjéket váltó Gaics kapott kitűnő szöktetést a jobb oldalon Komóditól, a támadó megiramodott a szélen, majd beadását a Vasastól igazolt Komódi hat méterről fejelte a kapuba.

Ekkorra már egyértelműen a Vidi akarata érvényesült a játéktéren, ám a gól után már nem futotta erejükből egy újabb találat elérésére. Összességében a Vidi is csatlakozott az 1-0-ás győzelemmel kezdők táborához. Ez a társulat pedig valószínűleg az első hatba kerülésért komoly harcban lesz, hiszen egy-két momentumban ma is közelítették a régieket. Igaz nem hosszú időn keresztül...

Jegyzőkönyv:
Videoton-Sopron 1-0 (0-0)
Videoton: Végh - Tímár , Pomper , Vilotic , Szlezák - Szalai T. , Csató, Komódi, Bekő (Kovács A., 69.) - Leo (Kovács B., 84.), Terjék (Gajic, 69.)
Sopron: Horváth T. - Vincze (Varga K., 60.), Szabados, Horváth R., Orabinec (Sifter, 77.) - Perger, Csiszár, Tóth I., Nagy T. - Bausz(Sira, 52.), Tóth M.
Gólszerző: Komódi (76.)
Sárga lap: Leo (55.), Horváth R. (64.)