Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

A Fradi ultrái Várszegi távozását sürgetik az MTK-tól

2001.07.20. 20:25
A hír, miszerint a Fotex Rt. 2,4 milliárd forintért megvásárolja Fradit működtető kft. üzletrészének 80 százalékát - élénken foglalkoztatja a zöld-fehér egyesület vezetőjét, játékosát, szurkolóját. A ferencvárosi ultrák egy része megbeszélést tartott Szeiler Józseffel, a kft. ügyvezetőjével, ahol elmondták, hogy elfogadják Várszegi Gábor személyét, de csak akkor, ha megválik az MTK csapatától. Csank János vezetőedző a szakmai tervek megismeréséig nem kívánta érdemben kommentálni az eseményeket, míg a játékos, Hrutka János egyértelműen örül az új befektetőnek.
A szombaton aláírandó szerződéssel kapcsoltban felmerült, hogy a cégbíróságon még a korábbi vezetők vannak bejegyezve, így a mostani vezetőség elvileg nem köthetne megállapodást a Fradi nevében. Szeiler József, a kft. ügyvezetője szerint a szerződést mindenképpen aláírják, de hogy ez jogilag valóban érvényessé válik-e, erről nem tudott érdemben nyilatkozni.

Várszegivel való tárgyalásáról csak annyit árult el, hogy az üzletember az első évben nem kíván különösebben beleszólni az üzletmenetbe, ezt az időszakot tájékozódásra kívánja felhasználni. Konkrét szakmai elvárásokról sem tárgyaltak, így nem határoztak meg bajnoki vagy kupaelvárást sem. A négy esztendő alatt kifizetendő évi 600 millió forint felett az eddigi tulajdonos, a klub rendelkezik, amely feltehetően adósságrendezésre fogja fordítani az összeget.

Várszegi távozását kérik az MTK-tól a Fradi ultrái

Az események a szurkolók között is elsődleges téma. A "kemény mag" az első hírek szerint tüntetést szervezett péntek délutánra a Ferencváros székháza elé, így tiltakozva az új tulajdonos ellen. Bár a tüntetés végül elmaradt, a megjelent húsz-harminc fő meglehetősen vegyes érzelmekkel kommentálta az eseményeket, többen - ha nem is nyilvánosan - de jelezték, mi is az igazi problémájuk az új tulajdonossal ("Ezentúl salommal kell köszönnünk egymásnak!"). A csoport vezetői végül lehetőséget kaptak tárgyalásra a klubházban Szeiler Józseffel.

Az ultrák képviselői a találkozón elsősorban azt kifogásolták, hogy csupán utólag értesültek a megállapodásról. Elfogadják Várszegi Gábor jelenlétét a klubnál, de szeretnék, ha csak a Ferencvárossal foglalkozna, és megválna az MTK-tól.

További kívánságuk, mely szerint csapat színe, címere, neve ne változzon, egyértelműen meghallgatásra talált, Szeiler jelezte: szó sincs a jelképek változatásáról. Megállapodás született egy Várszegi-szurkolók találkozóról is, erre valószínűleg csak a jövő héten kerül sor.

A csapatot pártoló legfanatikusabb szurkolókból egyébként új szurkolói szervezet alakult Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége néven. Az új társaság elsődleges célja, hogy a Baráti Kör helyébe lépjen, országos szervezetté váljon. Hasonlóan a Baráti Körhöz, rendezvényeket fognak tartani, és emléktárgyakat fognak kibocsátani.

Csank János óvatos

A vezetőedző Csank János egyelőre óvatosan fogalmazott. Elmondása szerint még kevés részletet ismer, és igazából nem is érzi feladatának a hír kommentálását. Egyelőre nem hallotta még az új tulajdonos szakmai koncepcióját, ezért érdemben nem tud véleményt alkotni. Mindenesetre örömtelinek tartja, hogy a gárda több pénzhez jut, mert így lehetőség nyílik új játékosok leigazolásra.

Hrutka meglepett, de örül

Hrutka János a csapat válogatott játékosa meglepetten, de örömmel fogadta az új befektető megjelenését. Hrutka szerint egy tőkeerős befektető jelenléte megnyugtató lehet a játékosok számára is: ha biztos az anyagi háttér, a játékosok is nyugodtabban készülhetnek a mérkőzésekre.