Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

A Real Mallorca lesz az FTC-Hajduk meccs győztesének ellenfele

2001.07.20. 16:28
A labdarúgó Bajnokok Ligájának harmadik fordulójában a Ferencváros-Hajduk Split mérkőzés győztese a spanyol Real Mallorcával találkozik. A tét már nem kicsi, hiszen a párharc győztese bejut a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseire. Az első mérkőzésen a magyar-horvát csata győztese lesz a házigazda, augusztus 7-én vagy 8-án. A visszavágót két héttel később rendezik meg.
A spanyol bajnokság bronzérmese jól ismert szereplője a nemzetközi kupaporondnak. Három éve emlékezetes mérkőzést vívott a KEK-döntőben az olasz Lazio ellen. A búcsúzó kupasorozat utolsó fináléjában kettő egyre kikaptak az olaszoktól, így be kellett érniük a második hellyel. Ekkor még a csapat trénere volt Hector Cuper, az argentin edző, aki a következő két évben kétszer is Bajnokok Ligája döntőbe vezérelte új együttesét, a Valenciát.

Argentin játékosokra épít a Mallorca

Az idei bajnokságban közepes kezdés után alaposan feljavult a csapat , és az idény végére - az utolsó öt fordulóban sorozatban nyert öt meccsel - sikerült elcsípniük a BL-t ígérő harmadik helyet. Végeredményben hetvenegy pontot gyűjtöttek, és ezzel olyan patináns csapatot is megelőztek, mint az FC Barcelona.

A csapat játékosállománya kitűnő. A klub hű maradt hagyományaihoz, és a két válogatott argentin kapus, Roa és Burgos után egy harmadik dél-amerikai portásnak szavazott bizalmat: a szezon nagy részében Leo Franco védett. A védelem tengelyében két veterán válogatott játékos állja az ellenfelek rohamát, Nadal és Soler egyaránt szerepelt már a Barcelonában is.

Középpályán jól ismert név a nigériai Finidi, aki még az Ajax játékosaként keserítette meg a ferencvárosi védők életét a hat évvel ezelőtti BL-sorozatban. Kiemelkedő játékosuk a Lanusból igazolt, tehát argentin Ibagaza, aki tíz gólt lőtt a tavalyi bajnoki sorozatban.

A csatársoruk is félelmetes: a saját nevelésnek is tekinthető huszonhárom éves Luque, és tinédzserkorból alig kinőtt kameruni Etoo összesen huszonegyszer mattolta a bajnokságban az ellenfél kapusát.

Csank János közepesen erős ellenfélnek tarja a Mallorcát

Csank János, a csapat vezetőedzője közepes erőssségűnek tartja a sorsolást, mint mondta, kaphattunk volna könnyebb és nehezebb ellenfelet is. A tréner szerint, aki a spanyol bajnokságban harmadik tudott lenni, az semmiképp sem lehet rossz csapat. Ráadásként nagyon komolyan veszik az európai kupaszereplést, nem sajnálják a pénzt a gárda megerősítésére. Míg idehaza nehézségbe ütközik 300 ezer dolláros játékos leigazolása, addig ők 1 millió dollárért is tudnak játékost igazolni.

Részleteiben azonban még nem foglalkozik a mérkőzéssel, hiszen az még nagyon messze van. Addig még sok minden történhet, hiszen játszik a csapat a Hajdukkal kétszer, és itthon is fontos bajnoki mérkőzések elé néz a csapat a Kispest és az Újpest ellen. Az edző annyit mindenesetre hozzátette: "ha legyőzzük a Hajdukot, akkor jó csapat vagyunk, és van esélyünk a spanyolok ellen".